Open studio dagen Hilversum

Open studio dagen Hilversum
Het is al weer een weekje geleden, maar nu ik toch in het vliegtuig zit op weg naar Londen (!!) heb ik hier wel even tijd voor en ik wilde jullie er graag nog wat over vertellen!:)
Ik ben 6 september naar de open studio dagen op het mediapark in Hilversum geweest en Oh, wat was het leuk! Al die studio’s bij elkaar! Yes dat is wel mijn ding hoor 😉 ik vind het ontzettend leuk om alles achter de schermen te zien en er was echt geen betere dag daarvoor dan toen! Hoewel, backstage bij een liveshow of opname is ook heel leuk, dan kan ik ook lekker alles in de gaten houden, maar in het weekend van 5 en 6 september waren dus alle studio’s open. Je kon meer zien dan normaal en er werd heel veel uitgelegd!

Er was een hele route uitgezet dwars door het mediapark en deze route begon in het beeld en geluid museum (het grote kleurrijke gebouw aan het begin van het park, voor diegene die benieuwd zijn waar het ligt; niet te missen ;)). Hier kreeg je een routebeschrijving en je kon gratis het museum in! Ik ben al een keer naar dit museum geweest en het is zeker een aanrader, vooral voor kinderen en tieners. Je kunt er namelijk van alles doen en je leert er heel veel over de entertainment wereld. Tijdens dit weekend kon je dus gratis en voor niets het museum bezoeken. Ook kon je een radiouitzending live meemaken, want serious request radio was dit weekend live vanuit het mediapark in hilversum te horen! Verder kon je een rondleiding door het gebouw krijgen, met de hillywood tour door de studio’s rijden (voor de mensen met pijnlijke voetjes) en je kon in een echte limo naar Hilversum.

De route ging verder over de André van Duin boulevard en in het studiocentrum. In het studiocentrum was van alles te zien en te doen! Er waren allerlei backstage video’s te zien, bijvoorbeeld van de tv-serie brugklas, maar ook het gloednieuwe decor van de Champions League kon je bekijken, je kon in een echte Voice stoel zitten, het kruis van The passion stond tentoongesteld en je kon in studio 24! Verder kon je nog door de opslagplaats van Unbranded lopen waar verschillende decorstukken van tv-shows en films zijn opgeslagen. Dit vond ik ook heel interessant om te zien!

Op zondag, de dag dat ik er was, stond er een regiewagen van United en hier mocht je in. Je zag duizenden knopjes en tv schermen, nooit geweten dat dat allemaal in zo’n kleine bus past! 😮 Op het NOS plein was het ook gezellig en hier waren presentaties, workshops en je kon zelf het nieuws presenteren, natuurlijk allemaal met betrekking tot de NOS.

De route eindigde op het Joop van den Ende plein! Het was hier gezellig druk, met zingende mensen, optredens en foodtrucks.

Zo dat was wel zo’n beetje de hele route in vogelvlucht!

Het was een erg leuke en leerzame dag 😉

Xxx Ilsa

Meer informatie op: http://www.openstudiodagen.nl/

IMG_8374 IMG_8365 IMG_8359