Over mij

Wat extra informatie over mij! 🙂

Op deze pagina staat:

-Londen

-Londen verslag

-Nieuwe producties

Londen

West End, het theaterhart van Londen.

Omdat Londen een van mijn favoriete steden is, wilde ik er graag wat over vertellen. Londen is voor veel musical en theater liefhebbers misschien wel een bijzondere stad (samen met nog veel meer geweldige steden en natuurlijk niet te vergeten New York!) en hier kun je mij zeker onder categoriseren. Ik vind Londen een ontzettend fijne en mooie stad om er doorheen te wandelen, want er is veel te zien en het heeft een hele fijne sfeer. Echte kenmerken zijn natuurlijk, de rode dubbeldekker bussen, de rode telefooncellen, de Big Ben, de London Eye en nog véél meer. Er is ontzettend veel te zien in deze wereldstad! Dit klinkt misschien raar, maar ik geniet ook echt van de metro in Londen, dit is echt een typisch kenmerk voor mij. Als ik daar in de metro sta denk ik ook meteen, ‘Ah, ik ben in Londen!’ 🙂

londen

West End heeft iets magisch voor mij. Er behoren zo ongeveer 40 verschillende theaters tot het West End district. Het wordt ook wel theaterland genoemd en ligt midden in Londen.

Wat mij heel erg bewondert zijn al die theaters en dat zijn er een heleboel. Ze liggen zo aan de straat en sommige zijn zelfs niet eens zo goed te zien, dit is eigenlijk heel anders dan bij ons. Ik vind dit juist zo mooi; de meeste theaters zijn gewone gebouwen net zoals alle andere gebouwen in de straat, maar als je binnen komt, kom je in een prachtige rood pluche theaterzaal waar avond aan avond weer een fantastisch verhaal wordt verteld! De theaters in Londen zijn ook een stuk kleiner dan hier in Nederland. Hier in ons kleine landje hebben we grote foyers waar je bijv na afloop nog een drankje kan doen, in Londen sta je na de show meteen weer op straat! Zo heb ik ook ooit een youtube filmpje gezien waarin de acteurs wel 4 verdiepingen omlaag moeten met de trap! voordat ze van hun kleedkamer bij het toneel zijn. Vermoeiend baantje lijkt me. 😉 De theaters in Londen zijn meer in de hoogte gebouwd dan in de breedte en de meeste zijn ook ouder. Dit vind ik echt iets hebben, dit maakt het voor mij juist zo mooi en bijzonder. Zo is 19:30 ook een soort van magische tijd voor mij geworden, in alle theaters klinkt vanaf deze tijd de eerste noot van (hopelijk) weer een prachtige show. Er is keuze genoeg in Londen, als je naar een show wilt kijken. Er zijn nu zo ongeveer 35 verschillende musicals draaiende in Londen en dan  hebben we het nog niet eens over andere (kleinere) theatervoorstellingen, opera’s en overige shows. Er is zo ontzettend veel keus!

Ik ben inmiddels drie keer in Londen geweest en heb het geluk gehad om vier musicals te zien in vier verschillende bijzondere theaters. The Lion King in het lyceum theatre, We Will rock you in het Dominion theatre, Wicked in het Apollo Victoria theatre en Les Misérables in het mooie Queen’s theatre. Stuk voor stuk prachtige musicals in prachtige theaters.

Ik schrijf over alle musicals waar ik heen ben geweest een recensie en ook over alle theaters waar ik binnen ben geweest schrijf ik een klein stukje geschiedenis! Kijk hieronder voor deze artikels.

The Lion King recensie klik hier. Lyceum theatre klik hier.

IMG_1557

We will tock you recensie klik hier. Dominion theatre klik hier

DSC06170

Wicked recensie klik hier. Apollo Victoria theatre klik hier.

!cid_CE0B9708-B1DC-40E6-9599-2D30B9FA2A9C

Les Misérables recensie klik hier. Queen’s theatre klik hier.

!cid_AC1BD1E6-3A66-41BF-9308-37699374A4B6

Ik ben ook langs het Cambridge theater gelopen! Ik hoop dat ik hier nog een keertje binnen mag en Matilda de musical mag bewonderen, deze staat namelijk hoog op mijn lijstje! 🙂

IMG_1547

I Love Londen! ❤

 

Londen verslag

Hier een verslag over mijn twee geweldige dagen Londen! Op 20 en 21 augustus ben ik met mijn vader naar Londen geweest en we hebben twee fantastische musicals op een dag gezien! De musicals Wicked en Les Misérables. Ik vond het echt helemaal geweldig!

Op 20 augustus moest ik om 5 uur ´s ochtends mijn bedje uit maar dat was het zeker waard!! We gingen met de auto naar Londen dus moesten we op tijd ons bed uit om de Eurotunnel naar Engeland te kunnen halen. Om 9:32 stonden we in de rij met de auto om de trein op te rijden (de precieze tijd weet ik nog omdat ik een reisdagboekje bij houd;)) Van te voren hebben we iets bij de Starbucks gedronken omdat we uiteindelijk iets te vroeg waren. In de trein heb ik het Engelse boek Wicked gelezen. Hoe toepasselijk 😉 Om half 11, half 10 Engelse tijd, kwamen we in Engeland aan. Hierna moesten we nog ongeveer anderhalf uur/twee uurtjes rijden voordat we bij het hotel aan de rand van Londen waren.

We hebben even onze tas afgezet en toen zijn we meteen met de trein en de metro Londen in gegaan! Met de metro zijn we naar de halte Green Park gegaan. Hier zijn we uitgestapt. Inmiddels was het lunchtijd dus hebben we in Green Park in het zonnetjes op het gras geluncht. Hierna zijn we naar Piccadilly Circus gelopen en hier zagen we een Box Office waar je musicalkaartjes kunt kopen. We hadden thuis al kaartjes voor de matinee voorstelling van Wicked geboekt maar voor de avond hadden we nog niks geboekt. Hier wilde we ter plekke kaartjes voor scoren. We hadden heel erg veel geluk want voor de avond voorstelling van Les Misérables waren nog twee plekken over in de stalles! Deze hadden we dus geboekt en ik was suuuuper blij! 🙂 Nadat we deze kaartjes hadden gekocht zijn we naar Victoria gegaan met de metro. Vanaf deze halte konden we zo naar het Apollo Victoria theatre lopen waar Wicked speelt en toen zijn we naar binnen gegaan!

!cid_CE0B9708-B1DC-40E6-9599-2D30B9FA2A9C

De hele foyer was groen door het groene licht dus dit gaf een heel vet effect. Ik heb ook een Wicked cd gekocht en daar ben ik heel blij mee want ik heb hem al heel vaak geluisterd! 🙂 De muziek vind ik prachtig. Ik vind het een heel mooi theater en het decor van Wicked vind ik ook ontzettend vet. De show begon om 14:30 en het was helemaal super! Wil je mijn recensie lezen? Klik dan hier

!cid_1ECD8572-F530-4D3D-8586-6479E8F70B4B

Toen de show afgelopen was hebben we de metro terug gepakt naar Green Park  en vanaf hier zijn we naar Piccadilly circus gelopen. Tussendoor hebben we nog ergens gegeten. Uiteindelijk waren we iets te vroeg bij Queen’s theatre dus hebben we tegenover het theater bij de Costa nog iets gedronken. Hierna zijn we het theater binnen gegaan! Het is een heel ander theater dan het Apollo Victoria theatre. . Dit kon ik nu natuurlijk heel goed vergelijken omdat ik allebei de theaters binnen ben geweest op één dag. Queen’s theatre is bijvoorbeeld veel korter in de lengte.

!cid_AC1BD1E6-3A66-41BF-9308-37699374A4B6 !cid_3D76EF51-1E4F-4501-9B6A-FE3E5C17F70C

De musical was echt fantastisch en heel indrukwekkend! Klik hier voor mijn recensie

Ik vond het geweldig dat Celinde speelde! Ik vind haar namelijk heel erg goed en geweldig zingen dus echt super dat ik haar in Les Mis heb mogen zien! ❤ Ze speelde de rol van Fantine helemaal super.

Na de show zijn we met de metro terug naar het hotel gegaan en meteen gaan slapen. Het was een geweldige dag! ❤

De volgende dag, 21 augustus, zijn we al vroeg Londen in gegaan. Hier hebben we de hele ochtend nog rond gelopen. We hebben bijvoorbeeld een heleboel theaters gespot! 🙂 Zoals het Cambridge theatre waar Matilda speelt. Vroeg in de middag hebben we geluncht en toen zijn we weer met de auto naar de Eurotunnel gereden. We moesten natuurlijk de trein halen. De hele reis hebben we musicalmuziek geluisterd en vooral de cd Wicked hebben we grijs gedraaid! Rond 9 uur ’s avonds waren we weer thuis. Ik had nog wel veeeeel langer in Londen willen blijven! ❤

 

Nieuwe producties.

Er komen weer heel veel nieuwe musical producties aan! Ik kan niet wachten om ze allemaal te zien. 🙂 Waar ik me het meeste op verheug, (eigenlijk allemaal!) is Billy Elliot door Joop van den Ende theaterproducties (in het AFAS circustheater). Deze musical lijkt me super. Met muziek van Elton John en een prachtig verhaal over je dromen waarmaken. Ik ben heel erg benieuwd hoe de 6 verschillende billy’s het gaan doen. Ik vond ze geweldig op de musical sing-a-long en in het theater zullen ze zeker net zo goed zijn!

Billy_Elliot

Waar ik me ook erg op verheug is, Moeder ik wil bij de Revue door Joop van den Ende theaterproducties. Deze productie gaat draaien in het Beatrix theater in Utrecht. Het lijkt me heel leuk om Simone Kleinsma en John van Eerd naast elkaar te zien staan in deze productie. Christianne de Bruijn vind ik ook super en het decor en de geweldige kostuums wil ik heel graag zien.

moeder ik wil bij de revue

Verder komt de klassieker The sound of Music weer terug in het theater door Albert Verlinde entertainment. Aangezien ik deze musical nog nooit gezien heb, wil ik er heel graag heen! 🙂 Zo’n klassieker kan ik niet missen, toch?

Sound-of-music1

Ik verheug me ook enorm op Musicals in Concert! Mijn kaartjes zijn al geboekt en ik heb er heel veel zin in. Het is toch fantastisch dat zoveel geweldige musicalacteurs samen musicalliedjes gaan zingen in het Ziggo Dome. Ik kan niet wachten om Petticoat, Tarzan, Wicked, Les Misérables en al die andere geweldige liedjes weer te horen!

Musicals-in-Concert-Artiesten

Als afsluiting is het super dat het Musical Awards Gala weer terug komt op tv in januari 2015! Dit is denk wel een kers op de taart voor veel musicalacteurs en actrices. En nu kunnen de musicalfans ook weer lekker gaan genieten vanaf de bank! ❤