Topveldhoven, the wizz

Inhoud van deze pagina:

1) Ervaring binnen de musicalopleiding

2) The Wizz uitvoering

3) Optreden Cult&Tumult 2014

1 Mijn ervaringen binnen de musicalopleiding gedurende het jaar 🙂

Al vanaf het begin van dit schooljaar ben ik bezig met een musicalopleiding in mijn eigen woonplaats. TOPveldhoven. Dit is een nieuwe musicalopleiding die pas dit jaar is opgericht dus ik doe meteen het eerste jaar mee. Het hele jaar ben je bezig met het instuderen van een musical en aan het einde van het jaar speel je deze in theater de Schalm. Dit jaar, 2013/2014 is dat de musical, The Wizz! We zijn met 17 enthousiaste meiden tussen de leeftijd van 13 en ongeveer 21 jaar en de repetities zijn in volle gang. We repeteren elke donderdag en het is altijd super gezellig. De shows op 5 en 6 juli in theater de Schalm komen steeds dichterbij en ik heb er heel erg veel zin in. Hoewel het natuurlijk ook wel spannend is. Het hele jaar werk je namelijk als een groep naar de shows toe en je wilt natuurlijk wel dat het super gaat!

Ik speel de rol van Laffe Leeuw in de 2e akte! Ik was suuuper blij toen ik aan het begin van de repetitieperiode hoorde dat ik deze rol mocht spelen! Ik speel deze rol alleen in de 2e akte. In de 1e akte speel ik mee in het ensemble. De 4 hoofdrollen, Dorothy, Blikkenman, vogelverschrikker en laffe leeuw zijn opgesplitst in 2 rollen, dus 1e en 2e akte omdat er zo meer rollen zijn. Zo hebben meer meiden een kans om een grote rol te spelen in plaats van alleen ensemble.

De repetitieperiode is al bijna aan het einde want de 2 shows komen steeds dichterbij! Ik ga een paar dingen vertellen over wat voor leuke en spannende dingen ik het laatste jaar allemaal heb gedaan binnen de musicalopleiding!

Aan het begin van het jaar waren er audities. Deze vond ik best wel spannend! Je deed niet auditie voor een bepaalde rol maar ze waren bedoeld om je kwaliteiten te laten zien en of je mee mocht doen aan de musicalopleiding. ’s Ochtends had iedereen een individuele auditie met spel en zang en ’s middags was er een gezamenlijke dansauditie. De volgende dag kreeg je te horen of je mee mocht doen. 🙂

Hierna begonnen we nog niet meteen met repeteren voor de voorstelling maar we kregen eerst workshops van onze docenten, dans en spel&zang. Deze workshops waren er om elkaar wat beter te leren kennen en zo konden de docenten zien wat je al allemaal in huis had. De workshops sloten af met de scriptlezing. We gingen gezamenlijk het script doorlezen en je was telkens een andere rol. Ongeveer een week later kregen we de rolverdeling! Hierna konden de repetities echt beginnen!!

Elke donderdagavond repeteren we 2 uur. De ene week hadden we spel&zang en de andere week dans. Later kwam dit natuurlijk allemaal bij elkaar. Dat is juist zo mooi aan het musicalvak! J Zingen, dansen en acteren. Wat er later ook bij kwam was de band. We worden begeleid door een live band en dat is extra leuk! Het is trouwens best wel wennen als je opeens van de muziek op een cd naar een echte band gaat. Maar het is zeker 10x zo speciaal.

In januari gaven we al een voorproefje van onze musical. We mochten toen al in onze echt kleding optreden in de Schalm. We waren de opening van een vrijwilligersavond en na afloop hebben we geflyerd. De kleding is prachtig en allemaal zelf gemaakt door de organisatie van de opleiding! Hiervoor hebben we ook een fotoshoot gehad. Dit was heel erg gezellig, maar ik kwam er ook wel achter dat een fotoshoot vooral heel veeel en laaaang wachten is. 😉 We zijn met de hele groep op de foto geweest en er zijn ook individuele foto’s gemaakt. De mooiste groepsfoto staat op onze flyer en de rest hebben we allemaal zelf gekregen of staat op de site van TOPveldhoven. 🙂

Laatst hebben we in het citycentrum Veldhoven ook nog een modeshow gelopen met een paar meiden van de groep. In onze prachtige groene smaragdstad kleding hebben we zingend en dansend over de catwalk gelopen en daarna hebben we geflyerd, zodat (hopelijk) de zalen in juli helemaal vol zitten.

Ik heb heel veel nieuwe ervaringen opgedaan door de opleiding!

Het was al een super jaar en ik heb heel veel leuke dingen gedaan, maar het belangrijkste moet natuurlijk nog komen. De shows op 5 en 6 juli in theater de Schalm! Wij als groep hebben er heeeel veel zin in!

Roar, groetjes van de laffe Leeuw. ❤

Ps: Ik zal zeker nog een verslag schrijven over de shows op 5 en 6 juli! 🙂

http://www.topveldhoven.nl

Kaartjes bestellen? Dat kan! http://www.deschalm.com/theater/bestel/30121/the-wiz

Top_cast-76 All-2 All-4

 

2 The Wiz uitvoering

Eindelijk was het dan zover! De shows op 5 en 6 juli. De show waar we het hele jaar aan hebben gewerkt. Het ging super en wat was het gaaf!

De week voor de uitvoeringen was erg druk maar al super leuk! We hebben extra repetities gehad, doorlopen, kleding passen etc. Donderdagavond hadden we een standaard repetities om nog wat scènes te oefenen, vrijdagmiddag hadden we een extra repetitie om de puntjes op de i te zetten en vrijdagavond hadden we een officiële doorloop.

Zaterdag waren we de hele dag in het theater! We hebben van alles gedaan en ’s avonds was natuurlijk de allereerste show!! Zaterdagochtend hebben we dingen klaargezet in het theater en gekeken waar alles moest staan voor de show. Hierna hebben we een uitgebreide zangopwarming en een dansopwarming gehad. Toen hebben we geluncht en daarna hebben we onze kostuums aangetrokken omdat we gingen zenderen. Iedereen kreeg natuurlijk een eigen microfoontje en deze werden getest en op je gezicht aangepast. Hierna hadden we een soundcheck en toen een echte doorloop voor het eerst in het theater! Als je de voorstelling voor het eerst in het theater speelt merk je altijd wel dingetjes op die opeens anders moeten omdat je bijvoorbeeld anders ergens tegen aan loopt of je hebt je kostuum aan de andere kant van de coulissen liggen dus je moet aan de andere kant af! Zulke dingen 😉 Al deze dingetjes werden opgelost in de laatste doorloop zodat er in de echte show niks mis ging! Na de doorloop hebben we gezamenlijk avond gegeten. Hierna werden onze haren gedaan en werd je geroepen voor de grime. We hebben vlak voor de show nog een keer Nieuwe dag met z’n alle gezongen en we kregen een peptalk van onze leraressen. En toen was het zover! Het was bijna 8 uur. De zaal begon vol te stromen. Er was stilte in de coulissen. Iedereen was zich even aan het concentreren en toen begon de band met spelen. De show was begonnen!

De show op 5 juli ging ontzettend goed! Het hele publiek was enthousiast en we hebben heel veel leuke reacties gekregen! Gelukkig mochten we nog een show op 6 juli spelen want we wilden echt niet dat dit al het einde was!

De show op zondag ging misschien nog wel beter! Omdat we al een show gehad hadden wisten we nu nog beter wat we moesten doen. De show op zondag was om 1 uur ’s middags. ’s Ochtends hebben we gepraat over de show van zaterdag en verder hebben we zang en dans opwarming gehad. Hierna moesten we al weer omkleden, naar de kapper en naar de grime!  Om 1 uur sloeg de band zijn eerste noot aan en was de show weer begonnen!

Helaas gingen de shows veel te snel. Ik had het nog wel een paar keer willen spelen!

De groep waarmee we het hele jaar hebben gewerkt was super! We hebben een heel gezellig jaar gehad met hard werken maar ook heel veel lol. Volgend jaar ga ik zeker weer mee doen want het was een fantastische ervaring!

Roar, groetjes van de laffe leeuw! 🙂

http://www.topveldhoven.nl

uitvoering2 uitvoering1 10527468_1473362889573334_3793689258198120297_n2 1977114_1473362809573342_2902514716668561939_n

 

 3 Optreden Cult&Tumult 2014

Afgelopen zondag, 28-09-2014, heb ik met de musicalgroep TOPveldhoven opgetreden op Cult&tumult in Veldhoven! Dit is een cultureel festival in Veldhoven wat elk jaar georganiseerd wordt en het is altijd een weekend lang. Ik ben er ongeveer elk jaar heen geweest sinds ik klein ben en ik vind het altijd super leuk. Er zijn altijd erg veel verschillende optredens, op het grote podium, in theater de Schalm, op straat, in de muziekschool etc. Ook is er straattheater en verschillende dingen voor kinderen. Er hangt altijd een hele gezellige sfeer! Dit jaar hebben bijvoorbeeld Liptease (die je misschien kent van Hollands Got Talent), Gers Pardoel en Waylon opgetreden.

TOPveldhoven mocht dit jaar ook optreden!! Wij hebben met onze musicalgroep een spetterend optreden gegeven en iedereen een poepie laten ruiken. 😉 Het publiek was super enthousiast en het was geweldig om te doen. We hebben de twee groepsnummers, Ga nou maar gewoon en Nieuwe dag gezongen en gedanst en verder zaten er nog 3 solo’s in het programma. We hebben alles bij elkaar een half uur opgetreden. We hebben ons optreden in de Rabozaal in de Muziekschool mogen doen en het zat helemaal vol. Er kon helemaal niemand meer bij en ze stonden zelfs voor de deur. J

Dit was helaas de laatste keer dat we iets uit The Wizz mochten opvoeren. Nu is die musical volledig afgesloten maar het was een fantastische afsluiting. Nu op naar het volgende avontuur, Glee, de musical! De repetities zijn deze donderdag begonnen en we gaan er hopelijk weer iets heel moois van maken!

Top_Veldhoven_28_sept_7