Topveldhoven, Glee

Alles over het seizoen 2014/2015 Glee the musical

Op deze pagina lees je:

– Introductie

– Rolverdeling en eerste repetities

-Optreden tijdens de nieuwjaarsontmoeting

– Jaarverslag inclusief uitgebreid verslag van de SHOWS

-optreden op het hoofdpodium van Cult&Tumult 2015

 

Er is weer een nieuw musicalseizoen aangebroken en ik mag ook dit jaar weer meedoen aan musicalopleiding TOPveldhoven! Dit jaar gaan we Glee de musical op de planken brengen!

De audities zijn afgelopen weken geweest en het is allemaal goed gegaan. 🙂 Een paar weken geleden had ik mijn zangauditie en ik heb het liedje I’ll stand by you van Glee gezongen. Afgelopen week hadden we met z’n alle de dansauditie. In een uurtje tijd hebben we een dans aangeleerd en die moesten we daarna in kleinere groepjes opvoeren. Het ging allemaal heel goed en ik heb gisteren te horen gekregen dat ik ook dit jaar weer mee mag doen. Dit vind ik natuurlijk heel erg leuk en ik heb er super veel zin in!

De rollen zijn nog niet verdeeld. We krijgen eerst nog workshops net zoals vorig jaar en dan komt de scriptlezing. Hierna worden de rollen verdeeld. Dus dat blijft nog even spannend! 🙂

De lessen beginnen over twee weken en ik ben heel benieuwd naar de nieuwe groep.

Volgende week mogen we nog een keer met onze oude cast van de musical the Wizz, optreden op Cult&Tumult. Een cultureel festival in Veldhoven. Super leuk! Kan ik er weer even inkomen voor komend seizoen! 🙂

Ik houd jullie op de hoogte!

GLEE1

 

Afgelopen weken zijn we  voor het eerst weer bezig geweest met de nieuwe musical die we in juli 2015 gaan opvoeren in de Schalm. Dit jaar wordt het ‘Glee, the musical’ en ik kan nu al vertellen dat het heel erg leuk wordt!

We hebben ook afgelopen weken de rolverdeling gekregen en ik mag Sugar gaan spelen. Een meisje die eigenlijk te jong is om bij de Gleeclub te mogen maar omdat ze al heel lang een overenthousiaste fan is en veel talent heeft, mag ze er uiteindelijk toch bij! 🙂 Ik denk dat het echt een rol voor mij is en ik ben er dan ook heel blij mee. Ook heb ik te horen gekregen dat ik een duet mag zingen en dit is natuurlijk helemaal leuk!

Er zitten hele grappige scènes in de musical en hele mooie meerstemmige nummers zoals ‘Don’t stop believing’. Ik heb er weer heel veel zin in om met een leuke groep een heel jaar lang aan een fantastische musical te werken.

 

We komen al steeds verder met de musical Glee! Afgelopen week hebben we een kleine fotoshoot gehad voor de folders die we op 8 januari gaan uitdelen. De echte grote fotoshoot voor de poster is op 31 januari. Nu vraag je je misschien af wat er op 8 januari dan is?! 🙂  Op 8 januari mogen we met TOP op de nieuwjaarsontmoeting 2015 in theater de Schalm een voorproefje geven van onze nieuwe musical, Glee! De burgemeester heeft zelfs gevraagd of wij de avond willen afsluiten en dat gaan we knallend doen! We gaan de liedjes, Don’t stop believing, wannabe en nieuwe dag, een liedje van de vorige musical, zingen! Heel erg leuk en iets om weer naar uit te kijken!

Top_Glee_december-6 Top_Glee_december-7

 

 

Optreden Nieuwjaarsontmoeting Veldhoven 8-01-2015

Op 8 januari hebben we met Topveldhoven een optreden mogen geven op de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Veldhoven! We hebben een voorproefje mogen geven van de musical Glee die we gaan spelen op 11 en 12 juli in theater de Schalm. Ook hebben we nog een liedje van de vorige productie, The Wizz mogen zingen. Het was een geslaagde avond! Het optreden ging erg goed en we hebben Veldhoven kleur gegeven met onze gekleurde kostuums en sprankelende dansjes. Veldhoven kleur geven was het onderwerp van de avond. We hebben de liedjes, Don’t stop believing en Wannebe met z’n alle gezongen, uit de musical Glee en het lied ‘If I ain’t got you’ werd gezongen door het personage Rachel. Ook hebben we aan het einde van de avond afgesloten met het lied ‘nieuwe dag’ uit de musical, The Wizz. We hebben zo al het publiek dansend mee genomen uit de zaal, naar de foyer. 🙂 We hebben ook 2 keer in de krant gestaan!

7eb70c4e-3cd6-49ea-8628-170afe57fc86_Musicalklas-TOP TOP_eve_nieuwjaar_Schalm_2015-3 TOP_eve_nieuwjaar_Schalm_2015-38 IMG_3558

Voorbereiding

Om 16:00 werden we verwacht in het theater en we hebben ingezongen en nog een uitgebreide repetitie gehad. Hierna hadden we onze soundcheck en hebben we op het podium geoefend. Toen was het tijd voor: frietjes! 🙂 Daarna hebben we ons omgekleed,  opgemaakt en onze haren gedaan.  We hebben ons helemaal klaargemaakt voor de show! Toen was de tijd aangebroken en mochten we optreden! Na het optreden hebben we heel even pauze gehad voordat we nog een keer mochten optreden met het slotlied. Na afloop hebben we flyers uitgedeeld in de foyer en als het goed is iedereen enthousiast gemaakt over TOPveldhoven en onze nieuwe productie, GLEE. We hopen natuurlijk op volle zalen.

Kijk hier naar ons optreden:  (Ons Glee optreden start op minuut 15:00)

 

Verslag van het hele jaar!

TOPveldhoven, Glee the musical

Glee the musical, theater de Schalm, 11 en 12 juli 2015

Inmiddels is het al weer een week geleden! Wat gingen de shows goed en wat heb ik een geweldig jaar gehad met de hele groep van TOPveldhoven!

Ik zal jullie alles over het hectische maar fantastische weekend gaan vertellen.

Ik heb behalve de show nog meer ontzettend leuke dingen gedaan met TOP waarover ik jullie ook het een en ander ga vertellen.

Dus hier even alles op een rijtje wat je in deze blog post kunt verwachten! Het heeft allemaal te maken met mijn ervaringen gedurende het hele jaar met de musicalopleiding TOPveldhoven!

1- Fotoshoot musical Glee 31 januari

2- Extra repetitiedagen

3- Flyeren in het City

4- De SHOWS!

Groepfoto-6

1- Op 31 januari hadden we een fotoshoot met de hele Glee cast. Hier hebben we mooie groepsfoto’s gemaakt die we konden gebruiken voor alle flyers en posters van de musical. Er zijn ook portretten van iedereen gemaakt voorop de site van TOPvelhoven. De locatie was een schoolgebouw, omdat de hele musical Glee zich ook op school afspeelt. We moesten er al om 9 uur zijn dus dat betekende lekker vroeg mijn bed uit aangezien je thuis je make-up moest doen! Toen we daar aankwamen hebben we ons eerst omgekleed en onze haren gedaan en hierna was het meteen tijd voor de groepsfoto’s. We hebben twee verschillende soorten groepsfoto’s gemaakt. Eentje in onze kleurrijke kleding en eentje in onze kleding van alle personages (blauw, wit) op de trap . Persoonlijk vind ik de laatste het leukst omdat we hier allemaal op de trap ons eigen ding moesten doen zodat het leek alsof het pauze was. Ik vind deze foto’s echt heel goed gelukt. Iedereen doet iets anders, zo zit ik iets te lezen op mijn mobiel, andere doen make-up op, weer andere maken een selfie etc. Ik vind dit een heel leuk effect hebben en het past ook echt bij de musical.

Na de groepsfoto’s was het tijd voor de portretfoto’s. Ik vind dit altijd best spannend omdat je opeens een grote camera voor je neus hebt en dan moet je nog spontaan kunnen lachen. Pfoe haha. Het was wel ontzettend leuk en uiteindelijk ben ik best tevreden over mijn foto’s. Iedereen heeft allemaal verschillende foto’s maar er is één foto die bij iedereen hetzelfde is. Dit is namelijk het loser handje. 😉 Dit hoort echt bij Glee en kon natuurlijk niet missen.

Ook zijn er nog foto’s gemaakt van de leraren uit Glee (die dus gespeeld zijn door leerlingen) en er zijn nog foto’s gemaakt van onze band. Behalve foto’s gemaakt hebben we ook ontzettend veel lol gehad! ❤

142511467257827300_resized 142511468176664200_resized Groepfoto-8

2- De show kwam natuurlijk steeds dichterbij dus we hebben extra repetitiedagen gehad op verschillende zaterdagen. Deze dagen vond ik altijd super leuk, leerzaam en gezellig. Normaal repeteren wij 2 uurtjes op donderdagavond, maar als je dan een hele dag hebt op zaterdag, merk je echt dat je goed kunt doorwerken en heel veel kunt doen. Op deze dagen kregen we extra zanglessen om de koortjes met de tweede stemmen goed onder de knie te krijgen, extra danslessen en we liepen het hele stuk door. Ook hadden we tijd om zelf liedjes te zingen en we hadden een lunch in de vorm van een picknick. In de musical was er een internationale groep van jongeren die de tegenstanders van Glee speelde. Deze jongeren kwamen uit Engeland, India, Amerika etc. Het was heel gezellig om hun tijdens de picknick beter te leren kennen. Op een gegeven moment gingen we ook in kostuums oefenen en met decorstukken. Dit is een ontzettend vet moment, alles komt dan namelijk samen, maar het mooiste moment vind ik dat op de helft van de repetitietijd de band erbij komt. Je zingt niet meer alleen met piano of karaoke, maar er is gewoon een hele band die je begeleidt. Dit geeft zo’n kick. Op 10 juli, een dag voor de première hadden we onze generale repetitie in onze vertrouwde repetitieruimte. Bij een generale zit alles erop en eraan en we merkte dat er nog best een aantal dingen mis gingen, zo hadden we een haastverkleding die we niet redde, maar dit hebben we allemaal de volgende dag in het theater kunnen oplossen. Op 11 juli hadden we namelijk nog een generale repetitie maar dan in het theater, maar hier vertel ik je dadelijk meer over.

3- Om volle zalen te kunnen trekken op 11 en 12 juli moest er natuurlijk reclame gemaakt worden voor onze musical. We hebben een hele dag geflyerd in het centrum en ontzettend veel mensen enthousiast gemaakt.  We hebben niet zomaar flyers uitgedeeld, we liepen namelijk in onze kostuums door de winkelstraten heen. We hadden allemaal onze fel gekleurde  pakjes aan die we tijdens de musical dragen bij het slotnummer ‘Don’t stop believing’. Ook hadden we een karretje bij ons met porterfoto’s van iedereen zodat de mensen de cast van Glee konden bewonderen. Een vrouw was meteen erg enthousiast toen we haar een flyer hadden gegeven en haar hadden verteld over de musical en ze vroeg om een voorproefje. Zo kwamen we op het idee om op verschillende drukke plekken in het centrum iets te zingen. We hebben drie keer een kort optreden gegeven. Gewoon uit de losse pols! 🙂 Zo hebben we Don’t stop believing en Wannabe gezongen. Onze hele promotiedag heeft echt veel mensen naar het theater getrokken, want theater de Schalm heeft nog persoonlijk laten weten dat er ’s avonds erg veel kaartjes waren verkocht. Dit is natuurlijk fantastisch om te horen, want hier doe je het uiteindelijk allemaal voor, een volle zaal!

IMG_7028 IMG_7030

4- 11 juli was het eindelijk zover! De dag waar we allemaal al een jaar lang naar toe hebben gewerkt. Vandaag moest het gebeuren, onze première van de musical Glee. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in en zaten vol energie en zenuwen natuurlijk. De dag begon om 10 uur ’s ochtends in het theater. We kregen eerst even de tijd om onze kleedkamers in te richten en al je spullen op de goede plaats neer te leggen. We werken met kratten, dit is heel handig want hier gooi je al jouw attributen, schoenen etc in en zo raakt niemand iets kwijt. Ook heeft iedereen een eigen stoel waar de kleren op volgorde overeen hangen en nog een haakje waar je andere kleding, zoals jasjes aan op kan hangen. Alles is dus netjes georganiseerd, zo raken er geen spullen door elkaar en de kleedkamer wordt niet zo’n bende. 😉 Ook kregen we een zang en dans warming-up. Na dit uurtje was het tijd om te zenderen. Iedereen kreeg een eigen zender en we hadden hele fijne dit jaar. Het waren mooie kleine zendertjes voorop de wang met een fijn, klein kastje. Hier was iedereen dus ontzettend blij mee. Nadat je jouw zender om had, werd je het podium opgeroepen voor de soundcheck. Je moet dan even iets over jezelf vertellen en een stukje zingen, zo kan de geluidsman jouw zender goed afstellen. Na de hele soundcheck was er even tijd voor een korte lunch en daarna moesten we weer naar het podium voor het spacen van de dansen. Je plaatst dan de dansen in de ruimte en kijkt of het allemaal goed op het podium past of dat er een kleine verandering in de opstelling moet plaatsvinden. Gelukkig kwam alles goed uit. Na het spacen was het tijd voor de echte generale voorstelling in het theater! Dit was best even spannend, want je hoopt maar dat alles even goed gaat in het theater als in de repetitieruimte. We moesten wel heel vaak stoppen na een scène, omdat dan het lichtplan en het geluid werd opgeslagen (welke microfoontjes aan moeten en waar de spots op staan). Dit wordt opgeslagen, zodat ze tijdens de show maar een knop in hoeven te drukken en dan staat alles goed aan. De generale liep een beetje uit en gingen nog wat dingetjes mis, maar een slechte generale is een goede voorstelling toch?! 😉 Na de generale show hadden we een gezamenlijk diner, maar we zaten een beetje in tijdsdruk dus iedereen moest snel eten omdat er hierna nog van alles moest gebeuren. Iedereen moest namelijk nog langs de kap en grime, je moest opnieuw zenderen, we moesten nog omkleden en we hadden nog even een gezamenlijk momentje met de hele cast om elkaar toi toi toi te wensen.

Rond de klok van 8 uur hoorden we de zaal vollopen en de zenuwen namen bij iedereen een beetje toe. Het kon bijna beginnen. GLEE, the musical waar we een heel jaar samen aan gewerkt hadden. Het was bijna zover. Het zaallicht doofde, het publiek werd stil en de eerste klanken van de musical klonken.

De musical is als een rollercoaster voorbij gegaan. Het was alweer pauze voordat we het in de gaten hadden en we hadden nog nooit zo’n goede show gespeeld!! Alles ging goed en er is helemaal niks fout gegaan. Iedereen was zo opgelucht en blij toen de eerste show erop zat. Gelukkig hadden we zondag nog een matinee show want niemand wilde dat dit al het einde was.

Zondag moesten we al om kwart voor 10 in het theater zijn en we hebben dezelfde dingen gedaan als zaterdag alleen geen generale show. Het was een matineeshow en hij begon om 13:00. De show ging weer super goed en het was zo geweldig om te doen! Het was een geweldige show die ik nooit zal vergeten! Ik had een eigen solo/duet en hier was ik best zenuwachtig voor. Ik zong het nummer LEF van Karin Bloemen. Het ging ontzettend goed en ik heb zoveel mooie reacties gekregen. Hier kun je het nummer beluisteren:

Ik moest echt even bijkomen van het hele weekend. Het was namelijk heel erg druk en gewoon fantastisch.  De hele cast is echt een soort familie geworden en we vonden het moeilijk om afscheid te nemen, maar ik ga volgend jaar gewoon weer auditie doen voor TOPveldhoven. Het was echt een TOP jaar!!! ❤

xxx Ilsa ❤

IMG_7215 1e-repetitie-42 IMG_7196 Opening-5

 

Hier is nog een leuk stukje wat je kunt lezen, over mij en Ingrid die zijn geïnterviewd over ons duet LEF:

 

Optreden op het hoofdpodium van Cult&Tumult 2015

Cult & Tumult optreden 27 september TOP Veldhoven

Ook dit jaar stond ik met de musicalgroep TOPveldhoven weer op het cultureel festival in Veldhoven, genaamd Cult&Tumult. Het was echt een ontzettend gave ervaring!

Vorig jaar hebben we ook opgetreden tijdens dit festival, maar destijds alleen in onze kleine repetitiezaal in de muziekschool. Dit jaar mochten we op het grote hoofdpodium! Ja, je leest het goed, HET HOOFDPODIUM! 🙂 Woehoeh. Diezelfde dag traden hier ook O’g3ne, B-Brave, Ali B en Rowwen Heze op.  Het was echt ontzettend spannend, maar een hele speciale en super gave ervaring.

Ik weet inmiddels wel dat ik optreden op een groot buitenpodium (waarbij je het publiek ziet! Aaaah help) veel spannender vind dan in een theater waar het donker is en je het publiek dus NIET ziet. Voor de voorstellingen in theater de Schalm op 11 en 12 juli had ik bijna geen zenuwen, maar hiervoor duidelijk wel, pfoe pfoe! Toch ben ik er goed doorheen gekomen en wat was het gaaf! Het gaf een echt enorme kick.

We mochten 45 min (!) optreden en we waren als eerst dus we mochten ook nog eens het programma op het hoofdpodium openen die dag.  We hebben alle ensemble nummers uit onze vorige productie, Glee the musical, gezongen en ook nog wat solonummers, waar mijn Duet, Lef, samen met Ingrid er een van was! 🙂 Ook hadden we al twee nieuwe nummers ingestudeerd uit onze nieuwe productie van dit jaar, the Hunger Games the musical!

We traden van 14:00 tot 14:45 op en de hele ochtend hebben we nog gerepeteerd en een doorloop gedaan in de muziekschool. Na deze doorloop zijn we in de kap en grime gegaan en daarna zijn we met z’n alle naar het podium gelopen. We kregen allemaal een backstage bandje, dat vonden we zeer cool ;), en toen kon het feest beginnen. We kregen onze eigen headsets en daarna begon de soundcheck. We moesten allemaal even een kort stukje zingen zodat de microfoontjes afgestemd konden worden. De geluidsmannen waren erg onder de indruk van ons. 😉 Hihi dat voelde erg goed. Jouw stem was gewoon te horen op dat hele plein. Na de soundcheck was het tijd om de kostuums aan te doen en alle overige kostuums op volgorde te hangen. Het waren erg veel en snelle kledingwissels, omdat er nu niet zoals bij de musical een scène tussen zat. Dit was nog wel even een dingetje hoor, mijn microfoontje is geregeld afgevallen tijdens het omkleden, of hij zat weer vast aan mijn jurkje waardoor ik mezelf een onmogelijke positie had gewurmd en niet meer kon bewegen, haha! Gelukkig hadden we genoeg hulp. 😉 Tijdens het omkleden begon het plein steeds meer vol te lopen en hier kreeg ik er echt de kriebels van. Om 14:00 kon het beginnen en klonken de eerste tonen van onze geweldige live band. We begonnen de middag met Don’t stop believing! Het optreden ging zoals gewoonlijk in een snelvaart maar ik heb enorm genoten, ook al was ik best een beetje zenuwachtig.

Heel veel familie en vrienden waren komen kijken en dit vond ik natuurlijk super lief. Omdat het buiten was, zag ik dus ook iedereen duidelijk staan. Dit vond ik een beetje gekkig, haha, ik keek opeens mijn vriendinnen recht aan tijdens mijn solo, waardoor ik een klein beetje van de wap raakte, maar dit maakte het ook wel weer heel speciaal. ❤

Het was echt een geweldige ervaring die ik niet snel zal vergeten!

Nu weer op naar het volgende TOP optreden!

xxx Ilsa

Meer informatie over Cult&Tumult: http://www.cultentumult.nl/

IMG_8655 Top_Kult_Tumult_2015-110 Top_Kult-Tumult_2015-96 Top_Kult-Tumult_2015-5