Sondervick Spektakel 2015

Sondervick Spektakel 2015

‘’De dochter van de boevenkoning’’ in Theater de Schalm op 10 en 11 april 2015

Het is inmiddels al weer even geleden, maar wat was het leuk! 2 hele dagen vol theater! ❤ Het was ontzettend gezellig met de hele groep en ik heb weer heel erg genoten!

10 april was het dan eindelijk zo ver! Na veel repetities, stress… en slapeloze nachten was het vrijdag 10 april, de dag van onze première. Op deze dag konden we eindelijk laten zien waar we al een half mee bezig waren geweest. Alles zou vandaag samen komen, de dansgroepen, de toneelgroep (inclusief ik ;)), de muziekgroep, de decorploeg, het technische team en het grimeteam, om een knallende show neer te gaan zetten en dat allemaal in theater de Schalm.

Wil je het verhaal van het toneelstuk lezen en wat van mijn voorbereidingen? Dat kan hier.

We moesten deze dag om half 1 in de Schalm verzamelen. Dit betekende eerder vrij van school, altijd leuk! 😉 Van te voren heb ik nog met wat meiden geluncht en toen mochten we eindelijk het theater binnen. We moesten verzamelen in de grote kleedkamer boven in de Schalm, omdat de Schalm aan het verbouwen is zijn de reguliere kleedkamers even niet toegankelijk. In de kleedkamer konden we onze spullen droppen en toen moesten we al weer snel omkleden en zenderen. De zendertjes waren erg mooi en fijn. Ik heb zelden zulke fijne zenders gehad. Ze waren mooi gecamoufleerd, klein, ze zaten goed vast in een zenderband om je middel en ze gaven mooi geluid. Jeej 🙂 Toen iedereen van de toneelgroep klaar was met zenderen, kon de soundcheck beginnen. Iedereen moet dan even wat vertellen, wat je gisteren bijvoorbeeld allemaal gedaan hebt of wat je lievelingseten is en dan wordt in de tussentijd je zender goed afgesteld. Na de soundcheck heeft de muziekgroep ingespeeld en toen kon de generale doorloop beginnen. We merkten dat er nog heel wat mis ging met decor, techniek, geluid dus iedereen raakte aardig in de stress, maar een slechte generale is een goede première, toch?! 😉 Na de doorloop moesten we weer omkleden en hadden we een uur om te dineren. Ik heb met een hele groep bij Ludiek gegeten, een restaurantje dicht bij het theater en dit was erg gezellig en het gaf ons nog even wat ontspanning voordat de echte show ging beginnen! Iedereen begon natuurlijk behoorlijk zenuwachtig te worden.

Eenmaal weer in het theater om 6 uur moesten we in snel tempo zorgen dat we onszelf klaarmaakte voor de show! Dit betekende: omkleden, zenderen, in de grime, haren stylen, attributen op je eigen plek neerleggen en korte soundcheck. Om kwart over 7 begon de  show dus je had precies 1 uur en een kwartier om deze hele waslijst af te vinken. Ik moet zeggen, dat was nog best een hele klus. Ik heb me snel omgekleed en ben toen mijn zender gaan halen. Hierna moest ik in de grime en werd ik helemaal opgetut als Doekje! ❤ Theatermake-up op, ogen in een bijpassende kleur van mijn jurkje, haren in een hoge paardenstaart en mijn bloemenbandje in en klaar is kees. Ik moest zelf ook nog andere mensen opmaken want ik zat namelijk ook in het grimeteam. 😉 Extra veel werk voor mij dus. Nog even een foto maken voor instagram en toen moesten we naar beneden, naar het toneel. De foyer begon al aardig vol te stromen en later ook de zaal. De eerste show ging bijna beginnen! 🙂 Yes! Om kwart over 7 precies klonken de eerste klanken van ons mooie theaterstuk: De dochter van de boevenkoning! Het was een erg goede show. Alles wat fout ging in de generale, ging nu toch allemaal goed. Dit was een hele opluchting. Het publiek was heel erg enthousiast en ik was natuurlijk ook door het dolle heen, want op het podium staan vind ik geweldig!

Het mooiste moment uit de voorstelling, vond ik de scène waarin ik mijn koffer moest gaan inpakken. Dit was een best zielige scène, want Doekje moest gaan verhuizen. Tijdens het liedje ‘als er nooit meer een morgen zou zijn’ van Marco Borsato mocht in een veels te grote oude koffer inpakken en knuffelen met mijn grote teddybeer. Op de helft van het liedje was ik hier mee klaar en moest ik gaan staan met de oude koffer in mijn ene hand en de grote knuffelbeer stevig tegen mij aangedrukt in de andere hand. Ik mocht zo een minuut lang het publiek in staren en ik merkte dat de twee spotlights steeds feller op mij gingen schijnen. Op een gegeven moment zag ik alleen nog maar het felle licht en de hele zaal werd donker en zwart voor mij. Het was een magisch moment en ik weet zeker dat ik dit moment nooit zal vergeten! ❤

Na onze première hadden we een afterparty met de hele groep en dit was heel erg gezellig. Toen ik ’s avonds in mijn bed lag, kon ik alleen maar denken aan de volgende show.

Zaterdag 11 april was de tweede en tevens laatste show van het sondervick spektakel. Erg jammer, ik had de rol nog wel weken willen spelen! De laatste show ging misschien nog wel beter dan de eerste. Toen de laatste noten van het slotnummer waren gevallen, drong het tot me door dat ook dit avontuur helaas weer afgelopen was. Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar! Het was weer een fantastische ervaring!

IMG_5182 IMG_5178 Processed with VSCOcam with f2 preset sondervick spektakel IMG_4605