Sondervick spektakel 2012 & 2013

Sondervick spektakel 2012 & 2013

Het sondervick spektakel is een talentenshow georganiseerd door het Sondervick College die elke jaar wordt opgevoerd in theater de Schalm. In de show staan alleen maar leerlingen van het Sondervick spektakel met allerlei verschillende talenten. Zo zijn er zangers en zangeressen, dansers, jongeren die een muziekinstrument spelen, toneelspelers maar ook jongleurs en acrobaten.

Ik heb 2 jaar meegedaan aan het Sondervick spektakel! In 2012 was mijn eerste jaar dat ik meedeed. Ik zat toen in de eerste klas (vwo 1) en toen ik hoorde dat ze dit organiseerde op school wilde ik meteen meedoen. Mijn vader en moeder waren verrast want tot dat punt toe was ik niet echt iemand die in de spotlights wilde staan, maar ik greep mijn kans en schreef me in! Ik heb met een vriendin waarmee ik altijd samen dwarsfluit heb gespeeld, auditie gedaan. De auditie vond ik toen best spannend want het was mijn allereerste auditie ooit. Ze vonden ons erg schattig J 2 meisjes van 12 jaar die dwarsfluit speelden! We kregen snel te horen dat we door waren en toen kon het echte oefenen beginnen.  We speelde het nummer ‘What a feeling’ als duet op onze dwarsfluiten. We vonden het echt super om te doen! Het was mijn allereerste ervaring op een groot podium in een echt theater.

Het Sondervick spektakel wordt jaarlijks georganiseerd dus toen we hoorden dat er weer audities waren in 2013 twijfelden we geen moment en gaven we ons op! Dit keer deden we auditie met het nummer ‘I’ll be there for you’ van Friends en we kregen weer te horen dat we door waren. De muziekleraar had gevraagd of we dit jaar het nummer uit ons hoofd wilden leren dus zonder bladmuziek. We hebben uiteindelijk op het podium gestaan zonder bladmuziek en echt helemaal uit ons hoofd. Dit was extra spannend want als je de noten niet meer wist moest je improviseren! Het gaf ook wel echt een kik, want zo konden we het echt voor het publiek spelen en we hebben er meer een show van gemaakt. We hebben het nummer ook verschillende keren op de kerstmarkt gespeeld op school vóór de uitvoering om te oefenen. Het was weer een super ervaring! Maar, ik had in 2013 niet alleen dwarsfluit gespeeld. Ik heb ook meegedaan aan de theatergroep. We waren met een klein groepje en we hebben doormiddel van kleine toneelstukjes de hele avond aan elkaar gepraat. We waren een soort van rode draad door alle optredens heen. Het Sondervick spektakel 2013 was voor mij dus een dubbele ervaring!

In 2014 werd het weer georganiseerd maar ik kon toen helaas niet meedoen omdat ik in het weekend van de optredens niet thuis was. We hebben wel nog verschillende keren in de krant gestaan met onze dwarsfluiten dat vond ik wel heel erg leuk! 🙂

Dit jaar in 2015 doe ik weer mee! Het zijn geen losse optredens meer maar het wordt een echt toneelstuk, een soort van muziektheater dus een samenhangend geheel. Lees hier verder over 2015!

Ilsa Dwarsfluit IMG-20130419-WA0000