CDD time machine

CDD time machine 2014 theatershow

Op 28 & 29 juni 2014 waren er de Cardo Dance Department (CDD) theatershows in theater de Schalm. De show heette: Time Machine. Professor Tijdloos nam je samen met de CDD dansers mee op reis door de tijd. Van de prehistorie, naar het oude Egypte, tot de jaren ’60 en hij nam je zelfs mee in de toekomst. Er waren in totaal 4 shows, dus 2 op één dag. Mijn groep was ingedeeld op zondag 29 juni dus ik danste 2 shows op deze dag.

Ik dans al sinds een tijdje hiphop bij dansschool Cardo en dat vind ik ontzettend leuk. In 2014 waren er weer theatershows en ik heb meegedaan. Iedere groep mocht 2 dansen doen en elke groep kreeg ook een eigen thema wat paste binnen het verhaal.  De groep waarin ik in zat kreeg het thema, Egypte; de farao’s en de dansstijl Popping die paste binnen de jaren ’60??. Onze dansleraar had 2 erg leuke dansen gechoreografeerd en het was dus ook een feestje om deze op te voeren op 29 juni!

Er waren erg veel mooie kleren gemaakt, speciaal voor de show en wij hadden ook erg mooie kleding die we mochten dragen. Bij de farao dans kregen we korte rokjes, buiktopjes met glitters, armbanden etc 🙂 Best even wennen om daarin te moeten dansen. Bij de Popping, old school dans kregen we een soort pak aan met stropdas. Voor de show hebben we ook nog een kleine fotoshoot gehad met de mooie showkleding.

Op 29 juni moesten we al erg vroeg in het theater zijn. We moesten ons eerst omkleden en daarna kregen nog vroeg in de ochtend, om 9:30 de generale doorloop. Hierna gingen we lunchen en moesten we ons al gaan klaar maken voor de eerste show. Show 1 begon namelijk al om 13:00. Onze haren werden gedaan en we werden opgemaakt door de kap & grime en toen kon de eerste show beginnen! Show 2 begon om 16:00 en allebei de shows gingen erg goed. Het was weer een super leuke ervaring!

        3602