Wie ben ik?

Hoi allemaal! Welkom op mijn musical en entertainment blog.

Ik ben Ilsa Cornelis (20-05-1999) en ik heb al sinds dat ik 7 jaar oud ben een enorme passie voor theater, met name musicals en muziektheater en alles wat met entertainment te maken heeft. Dit enthousiasme begon toen ik voor het eerst naar de musical Tarzan ging, ik was toen 8 jaar. Hiervoor was ik al naar een paar kleinere musicals geweest, maar de grootste indruk kwam met Tarzan. Ik weet nog precies dat ik daar met vrienden heen ging en we ergens vooraan zaten. De musical begon met een harde donderslag waardoor ik nogal schrok en dacht: ‘Help, ik wil weg!’ Maar toen de muziek begon werd ik meegenomen. Ik vond het zo ontzettend vet en heb de hele show genoten! Vanaf dit moment is echt mijn liefde en passie voor theater begonnen.

Entertainment vind ik ook vanaf kleins af aan al interessant, dit kwam wel iets later dan musicals maar ik vond het toen al heel leuk om naar films, televisieshows en series te kijken. Als ik zoiets kijk dan kijk ik niet alleen naar het beeld, maar bedenk ook altijd wat ze dan achter de schermen doen, hoe ze het publiek bezig houden in de pauze en hoe de camera draait, hoe de show tot stand is gekomen etc. Ik ben verschillende keren naar live opnames geweest en dit vind ik heel interessant!

Zelf vind ik dansen, zingen en acteren ook heel leuk, misschien zou ik hier later iets mee willen doen maar ik zou ook net zo graag iets achter de schermen willen doen. (Vrouwelijk jong Joop van den Ende misschien ;)) Misschien kan ik ergens beginnen met het podium vegen tijdens de pauze!

Ik wil mijn enthousiasme heel graag delen en daarom ben ik ook op het idee gekomen om een blog te beginnen, voor iedereen die van theater houdt en allerlei dingen die met entertainment te maken hebben!

  

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en is het al weer even geleden dat ik dit stukje geschreven heb.  Er is dan ook heel wat veranderd. Inmiddels zijn mijn interesses enorm uitgebreid in meerdere soorten media. Niet meer alleen het hele specifieke genre, musical, maar ook theater in zijn volle breedte, televisie, film, nieuwe media etc. Ik studeer tegenwoordig Media en Cultuur (voormalig Film- Televisie- en Theaterwetenschap) aan de Universiteit van Utrecht na het halen van mijn vwo diploma. Bovendien zit ik ook op kamers in Utrecht (een ware student dus ;)) en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik studeer nu echt iets wat ik leuk vind en waar ik passie voor heb en hopelijk gaat het me heel wat leuks brengen. Mijn blog was de laatste tijd wat verlaten en stil, maar met mijn relevante studie heb ik weer heel wat om over te schrijven.

Dus be prepared!

X Ilsa (nu vanuit Utrecht ;))

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s