RENT

RENT

9-10-2016 De La Mar theater

No day but today 🎭💛

Wat een geweldige show is dit toch!! Wauw, intens genoten! De muziek en het verhaal zijn werkelijk zo prachtig. Kippenvel all over the place. Ik wil meteen nog een keer, maar helaas heeft deze show maar een beperkte speeltijd gehad. Echt zonde! Deze show zou veel langer moeten kunnen draaien!

Het verhaal volgt het leven van acht vrienden die in New York wonen. Ze hebben ieder zo hun eigen problemen, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze worstelen met relaties, aids, liefde en verlies. Wat doe je als je weet dat je nog maar een paar dagen te leven hebt? Leven voor vandaag!

Wat een topcast en wat een stemmen! Godsiemikke daar kwam geluid uit. 😮 Laten we even beginnen met Ruud van Overdijk als Roger, want hij heeft dus echt een dijk van een stem! Echt, zodra hij begint te zingen staat de kippenvel mij op de rug. Zoveel overtuiging en emotie stopt hij in zijn rol.

Verder is Renée de Gruijl als Maureen ook echt geweldig. Wat een uithalen en wat is zij grappig zeg! Ik heb echt in een deuk gelegen bij ‘over the moon’. Lekker gek! Niet alleen bij dit nummer, maar ook bij andere energieke groepsstukken wist ze mijn aandacht naar zich toe te trekken door haar goede expressie en humor!

Jeske van de Staak als Joanne is ook gewoon geweldig. Super stem en lekkere energie. Ze is gewoon Joanne, hoewel ze zelf al meerdere keren heeft gezegd dat ze eigenlijk qua karakter het tegenovergestelde is. 😉 Ik ben gewoon fan van haar.

Rosa da Silva als Mimi heeft me zeker verrast! Ze heeft zo’n andere rol neergezet dan in de Tweeling. Echt twee verschillende werelden en beide even overtuigend.

De hele cast was erg overtuigend. Ook Karel Simons was erg goed in zijn rol als Mark en Mitch Wolterink als Angel was ook weer fantastisch. Niet gek dat hij een musicalaward heeft gewonnen vorig jaar, want niemand kan die rol zo spelen als hij. Vooral today 4 u is echt genieten. Hij kan sowieso vrouwelijker dansen dan ik. 😉 Ik wist trouwens ook niet dat Ivo Chundro zo’n mooie stem had, prachtig! Het duet I’ll cover you met Mitch vond ik fantastisch en Goodbye Love zorgde ervoor dat ik echt in janken uitbarstte, zo emotioneel gespeeld. Ook Lars Mak, Lisa Berendse en Lus Steegers waren super. Ik zei al, de hele cast was gewoon top!

Het decor was erg verrassend en mooi. Het is veel groter dan de vorige keer en echt ingericht als een soort kraakpand. Het decor staat de hele show vast, maar er zijn een heleboel verschillende plekjes gecreëerd wat het gevoel geeft dat het decor toch telkens verschillend is.

De muziek ben ik echt al een paar jaar verliefd op. Ik kan dat album blijven luisteren zo prachtig vind ik het. Ik krijg nog steeds kippenvel bij alle nummers ook al heb ik ze al minstens 400 keer gehoord. Take me or leave is echt mijn standaard jamsessie, waarbij ik dan zowel Joanne als Maureen probeer te zingen en dan het liefste ook nog eens tegelijk. 😉 Will I, life support en Goodbye love zijn echt tranentrekkers voor mij. Nog steeds moet ik moeite doen om bij deze nummers niet in janken uit te barsten, I’ll cover you geeft me dan juist weer hoop en een liefdevol gevoel en bij rent en la vie bohème word ik meteen energiek en gemotiveerd. De nummers barsten van verschillende emoties en ik denk dat het album daarom ook zo ontzettend sterk is. Heel veel liefde voor Jonathan Larson die deze tijdloze en prachtige muziek heeft geschreven!!

De live band brengt deze muziek nog meer tot leven. Ze zitten in het decor en zijn dus ook echt deel van de show. Je kunt er dit keer niet omheen en de band krijgt eindelijk eens de aandacht die hij verdient.

Kortom, jullie hebben wel gemerkt dat ik deze show geweldig vind!!

Laten we met z’n alle loeien voor de kunst in Nederland zoals Maureen ons vraagt, want halve zalen bij zo’n prachtige show kan toch niet?!?

 

img_7344 img_7346 img_7348 img_7350

 

Advertisements

Kaartjes gewonnen voor The Bodyguard!

Voor de tweede keer naar een van mijn favoriete musicals en dat ook nog eens gratis! 🙂

Ja ja, het is jullie vast niet ontgaan op social media, maar 26 september won ik de Uitmarkt winactie! Voor de allereerste keer in mijn leven heb ik een prijsvraag gewonnen en daar ben ik heel trots op. 🙂 Op de jaarlijkse uitmarkt in Amsterdam kon je bij de stand van Stage Entertainment op de foto met twee bodyguards en als je deze postte op social media met de hashtag #thebodyguardnl maakte je kans op twee vrijkaarten voor de voorstelling. Nu had ik dus blijkbaar de leukste foto en daarmee won ik de twee kaarten, JAAAAA!

Hier dus mijn winnende foto. 🙂

blog-win img_6785

 

Ik mocht op woensdag 12 oktober voor een tweede keer naar The Bodyguard en ik heb er weer enorm van genoten. Het blijft een groot spektakel en ik was alweer verrast, net zoals de eerste keer. 🙂 Wil je mijn vorige recensie over de The Bodyguard lezen? Klik dan hier.

Ik had deze avond Samantha Klots als Rachel Marron. Volgens mij was ze verkouden, want ze had soms nogal wat moeite met de noten, maar des te knapper dat ze de hele show zo goed heeft gespeeld! Petje af hoor voor deze echte powervrouw! Verder had ik weer Dave Mantel als Frank Farmer. Ik vind hem echt heel grappig en overtuigend spelen. Vooral in de karaokescène vind ik hem ontzettend leuk.  Ook Ferry Doedens als Sy Spector was weer op zijn beste deze avond. Hij krijgt het voor elkaar om, alleen al als hij oploopt, het hele publiek aan het lachen te krijgen. Nurlaila Karim had ik als Nicki Marron en ik ben echt verliefd op haar stem. Ze blaast iedereen omver met haar eigen unieke stemgeluid. Ook haar spel was gewoonweg top. Bram Blankestijn heeft me, ondanks dat ik alle schrikmomenten wist te zitten, toch weer het stuipen op het lijf gejaagd. Wat een creep is hij! Ik vind het echt knap hoe hij zo de spanning op kan bouwen. Verder natuurlijk ook heel veel credits naar de rest van de cast. Ook met name het ensemble, want die worden nog wel eens vergeten. In deze show kun je er echter echt niet omheen want het Bodyguard ensemble is echt van een andere planeet. Zoveel energie en mega goede dansmoves!!

Kortom, ik ben weer omver geblazen!

img_7436 img_7425

Heb je deze show nog niet gezien? Je weet niet wat je mist! Boek snel je kaarten op: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/the-bodyguard/

 

 

The phantom of the opera (Londen)

The phantom of the opera 12-09-2015

Her Majesty’s theatre

‘’Wishing I was somehow there again’’

Wauw, wauw, wauw! Ik heb gewoon er gewoon geen woorden voor! De musical was echt zo ontzettend  mooi! Ik stond te trillen op mijn benen toen de show afgelopen was, zo’n grote impact heeft deze show gemaakt op mij. Pfoe, dat zegt genoeg lijkt me. 😉

The phantom of the opera is het verhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in zijn eigen wereld onder het operahuis woont. Hij wordt ook wel het spook van de opera genoemd en de medewerkers van het operagebouw beweren dat hij de oorzaak is van verschillende  ongelukken. Hij geeft zanglessen aan de jonge zangeres Christine Daaé, waar hij hopeloos verliefd op wordt. Als Christine op een gegeven moment de prima donna Carlotta mag vervangen, wint ze de harten van het publiek, maar ook die van haar jeugdliefde Raoul. Het spook wordt jaloers op de relatie tussen Raoul en Christine en neemt haar mee naar zijn wereld onder het operahuis. Christine merkt dat het spook niet haar engel der muziek is, zoals hij zich eerst had voorgedaan en ze eist vrijgelaten te worden. Het spook manifesteert zich in wanhopige pogingen om haar voor zich te winnen en haar voor altijd mee te nemen in zijn rijk.

Als eerste moet ik even kwijt hoe geweldig Celinde Schoenmaker is in de rol van Christine Daaé! Echt, die rol is op haar lijf geschreven. Ze zingt zo prachtig en ik snap echt niet hoe ze al die noten eruit krijgt, hallelujah. Ze is heel geloofwaardig en gewoon een plaatje om naar te kijken. ❤ Super trots op haar, dat ze daar in Londen iedere avond iedereen omver blaast. Je hoort op het podium ook helemaal niet meer dat ze Nederlands is, dat vind ik ook erg knap. Ik kan je wel vertellen dat ze echt mijn allergrootste voorbeeld is en ik vind dat ze het grootste musicaltalent van Nederland is. Lees hier meer over mijn ontmoeting met haar.

Ik heb echt enorm genoten van deze musical! Hij stond al heel lang op mijn bucket-list en toen ik dus hoorde dat Celinde vanaf 7 september de rol van Christine ging spelen, was mijn reisje naar Londen snel geboekt. 😉

De muziek is prachtig en vrijwel alles wordt gezongen in de musical. Mijn favoriete nummers zijn ‘’All I ask of you’’ ‘’Wishing you were somehow here again’’ ‘’Phantom of the opera’’ natuurlijk 😉 en ‘’Masquerade’’ en eigenlijk ook nog ‘’Angel of music’’. Ik kan weer net zo goed alle nummers hier neer zetten, want ik kan echt niet kiezen. Ik vind de muziek gewoon heeeeel mooi!

Behalve Celinde spelen er natuurlijk nog meer toppers in deze musical. Ik had Scott Davies als the Phantom. Hij speelde ontzettend overtuigend en heeft een hele mooie warme stem. Ook Nadim Naaman was erg goed en zette een hele leuke Raoul neer. Verder wil ik Alicia Beck nog even noemen die de rol speelde van Meg Giry, het vriendinnetje van Christine, want ik vond haar echt prachtig zingen met een hele heldere stem. Het is gewoon een ijzersterke cast!

De beroemde scène met het ondergrondse meer tijdens het nummer ‘’The phantom of the opera’’ en natuurlijk ook de wereldberoemde scène met de vallende kandelaar waren erg vet en indrukwekkend om te zien. Wat ik ook heel erg mooi vond, was de scène na de veiling. De musical begint met een veiling, een soort flash forward en na de veiling begint de proloog. Deze muziek is zo prachtig en tegelijkertijd wordt ook nog eens het hele decor omgebouwd. Door deze eerste scène was ik meteen helemaal ondersteboven van de musical.

Deze musical is echt een van mijn favoriete geworden!

Alsjeblieft, ga dat zien! ‘’That’s all I ask of you’’

http://www.thephantomoftheopera.com/

IMG_8454 IMG_8440 IMG_8496

Processed with VSCOcam with f2 preset