M-lab

M-lab Amsterdam

Theater M-lab wordt ook wel hét Nederlandse laboratorium voor muziektheater genoemd en is een broedplaats voor jong muziektheatertalent. Het theater is gelegen in Amsterdam-Noord aan de oever van het IJ. De kleine theaterzaal telt 160 plaatsen en verder beschikt het over repetitie- en vergaderzalen en een gezellige foyer met bar.

M-lab heeft als doel om producties op de planken te brengen die inhoudelijk of artistiek interessant zijn, maar niet worden opgepakt door de grote producenten. Nieuwe Nederlandse producties worden hier uitgeprobeerd, waarbij het publiek telkens weer van een nieuwe vorm van muziektheater kan genieten. Bij succes kunnen deze producties worden opgepakt door grote producenten, zoals bij Urinetown is gebeurd in theaterseizoen 2009-2010.

M-lab is een idee van Joop van den Ende en zijn vrouw Janine en werd in eerste instantie gesteund door de VandenEnde foundation en de gemeente Amsterdam en later ook door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Helaas, kwam dit jaar het nieuws dat op 31 december M-lab zijn deuren definitief zal moeten sluiten. 😦 Super balen, want het was een ontzettend gezellig en intiem theater en het heeft zo veel mooie producties gemaakt. Ook heel veel jonge succesvolle acteurs en actrices zijn hier begonnen. Denk aan, Freek Bartels, Tony Neef, Celine Purcell, William Spaaij en vele anderen. Echt heel erg zonde dat zoiets moois moet stoppen!

Ga alsjeblieft nog genieten van de allerlaatste voorstelling RENT! Het is de meest succesvolle M-lab productie ooit. ❤ Lees hier mijn recensie

http://www.m-lab.nl/

Theater_M-Lab