The sound of music

The sound of Music 8-03-2015 Parktheater Eindhoven

Dit is een musical waar ik zielsveel van hou! ❤

Do daar start en stop je mee

Re een hertje in het veld

Mi zijn noodles in het chinees…..

Ik denk dat veel mensen dit liedje wel kunnen afmaken! 🙂 Dat maakt the sound of Music ook zo bijzonder. Iedereen kent het verhaal van Maria, Kapitein von Trapp en de 7 von Trappjes. De zaal zat vol met mensen van piepjong tot stokoud en voor allemaal was de musical even leuk!

Nummers die iedereen wel kent en daarom ook een feest van herkenning. The sound of Music is een ontzettend mooie musical met een mooi decor, een erg goede cast, té leuke enthousiaste kinderen, erg mooie zang, mooie muziek en het originele verhaal wat altijd prachtig blijft.

The sound of Music vertelt het verhaal van Maria Rainier. Ze leeft in het klooster maar ze kan zich hier niet goed aanpassen. Daarom wordt ze weggestuurd door moeder Overste met  de opdracht om als gouvernante te werken bij de familie von Trapp. Hier krijgt ze de leiding over de 7 kinderen van familie von Trapp. Maria merkt dat de kinderen erg streng worden opgevoed door de kapitein en wanneer de kapitein eens van huis weg is, neemt ze de kans om wat te veranderen. Ze leert de kinderen zingen en weer plezier hebben in het leven. Ze gaat erg van de kinderen houden, maar niet alleen van de kinderen… Ondertussen nemen de nazi’s de macht over in Oostenrijk en moet de familie von Trapp vluchten.

Een klassieker en een hartverwarmend verhaal!

De muziek is prachtig en de klassieke nummers zoals Do Re Mi, edelweiss en my favorite things worden heel mooi gespeeld door het live orkest. De zang steeg daar nog eens boven uit want er werd super gezongen. Alle noten waren loepzuiver en met veel enthousiasme, vooral als het om de kinderen gaat!

De cast vind ik ijzersterk! Anouk Maas is geweldig als Maria Rainier en zet een heel overtuigende maar ook kwetsbare Maria neer. Ze kan prachtig zingen en ik heb ontzettend van haar genoten. Ad Knippels als kapitein von Trapp is super, hij heeft zo’n mooie, warme stem en hij speelt een heel eerlijke en oprechte rol. Maaike Widdershoven als moeder Overste is ook helemaal op haar plek. Als laatste wil ik even Vajèn van den Bosch noemen, want wat een talent is dat! Ze kan prachtig zingen en is heel erg leuk in haar spel samen met Martijn Vogel. Daar gaan we zeker nog veel van horen! Ik had de Golden Trappjes als kindergroep en ze waren heel erg leuk en zongen super. De klein Gretl was om op te vreten! 😉

Het decor was mooi en paste helemaal bij het verhaal.

Kortom, een sterke cast, mooi decor, erg mooie zang, mooie muziek: alles was mooi! ❤

Ik heb enorm genoten van deze klassieke familiemusical!

Een echte must-see.

Gaat dat zien!

thesoundofmusic sound2

Klik hier voor de speellijst: http://www.albertverlindeentertainment.nl/thesoundofmusic/speellijst/

NU in een theater bij u in de buurt.