Matilda (Londen)

Matilda 7-05-2015

It’s genius! What a wonderful show! ❤

Een geweldig mooie musical, vol humor, mooie muziek, te grappige typetjes, een hele getalenteerde kindercast, super mooi decor en hele energieke dans en zang!

Echt een prachtige show!

De musical Matilda, gaat over het gelijknamige meisje Matilda. Ze is ontzettend slim en ze heeft boven natuurlijke gaven. Er wordt niet van haar gehouden en ze wordt niet gerespecteerd door haar ouders, mr en mrs Wormwood. Volgens hen horen jonge meisjes als Matilda niet te lezen en te houden van boeken, maar ze horen tv te kijken. Matilda blijft toch lezen en door soms een beetje stout te zijn, vecht ze terug. Op school heeft ze de aardigste juffrouw die je je maar kan wensen en ze worden erg close. Miss trunchbull daarentegen  is het tegenovergestelde van de aardige joffrouw, miss Honey, maar een verhaal zonder slechterik is geen verhaal toch?! Uiteindelijk komt Matilda helemaal op haar plek terecht en krijgt ze de liefde die ze altijd al gewild en verdiend heeft.

Een geweldige cast, allemaal ijzersterke acteurs en actrices en ook de kindercast: petje af! Er spatte enorm veel energie en passie vanaf. Er zat erg veel humor in de show en de typetjes, mr en mrs wormwood, miss trunchbull en Rudolpho maakte de hele zaal constant aan het lachen. Ik lag in een deuk om Craige Els als Miss Trunchbull, wat is hij een ontzettend goede acteur. Ik vind het ook erg slim dat ze een man hebben gecast voor de rol miss Trunchbull, dit maakt het allemaal nog wat grappiger. Lucy Jane Addock en Tommy Sherlock waren ook een super duo als mrs en mr Wormwood en Haley Flaherty als miss Honey was erg geloofwaardig en heeft een prachtige stem!

De kindercast was helemaal super. Ik heb geen enkel verschil gemerkt tussen de volwassen cast en de kindercast. Lara Mcdonnel als Matilda, Wauw! Wat een getalenteerd, jong meisje. Ze deed het fantastisch en wat is het toch knap als je op zo’n jonge leeftijd al zo’n grote West End productie kan laten draaien. Ze zong prachtig, was grappig, zat vol energie en was ook nog een erg aandoenlijk, wat wil je nog meer voor een Matilda?! Bruce, gespeeld door Remi Gooding was ook top en de kleine Lavender, gespeeld door Eva Trodd heeft echt mijn hart gestolen, wat een schattig, grappig en getalenteerd klein meisje.

Het decor was prachtig en ook erg toepasselijk. Alles is opgebouwd uit boeken en boxen met letters. De scène met de schommels tijdens het lied, when i grow up is een van mijn favorieten, maar ook de techniek en het decor tijdens de scène van de school song was erg verassend en mooi.

De muziek is erg mooi, er zitten erg vrolijke, energieke en opzwepende nummers in de show maar ook mooie en langzame nummers en ze passen allemaal perfect in het verhaal. Mijn favoriete nummers zijn, quiet, the school song, when i grow up, revolting children en my house. Oke, eigenlijk kan ik alle liedjes hier wel invullen! 😉

Kortom, als je in Londen bent, gaat dat zien! Een prachtige musical!

‘’Sometimes you have to be a little bit naughty!’’

http://uk.matildathemusical.com/

IMG_5893 IMG_5962 IMG_5984 !cid_878AAE10-E112-40CD-8332-B93D29DA5530