Finding Neverland

Finding Neverland Broadway!! 28-10-2015 Lunt-Fontanne theatre

‘What a show, what a night!’

Wat was dit een geweldige musical! Ik heb echt de avond van mijn leven gehad. Los van het feit dat ik natuurlijk in freaking new york zat en daardoor al helemaal overdonderd was, was de show ook echt meer dan fantastisch. Ik heb zo ontzettend genoten. Het is een van de mooiste voorstellingen die ik heb mogen zien!

De show heeft zo’n mooie boodschap! Never Grow Up en ik ben het hier helemaal mee eens. Ik denk dat de wereld een stukje beter en mooier wordt, als iedereen af en toe eens door de ogen van een kind kijkt en speels en onbezorgd blijft! We zouden eens moeten stoppen met elkaar pijn doen en al dat zinloos geweld. Maar goed, genoeg met dit diepzinnige gedoe! Terug naar de musical! 😉
Finding Neverland vertelt het verhaal over J M Barrie, een toneelschrijver die al een tijdje geen inspiratie meer heeft om te schrijven. Het gaat niet goed  met zijn huwelijk en zijn vorige toneelstuk was verreweg van succesvol. Als hij Sylvia Davies en haar 4 kinderen ontmoet in het park verandert alles. De kinderen uit de familie Davies zijn fantasierijk, speels en dromen ervan om te kunnen vliegen. Sylvia vertelt haar jongens dat je alles kan als je maar gelooft.  Barrie vindt het kind in zichzelf terug dat diep verborgen zat en hij creërt een nieuwe wereld: Neverland. In deze wereld worden kinderen niet groter, bestaan er magische figuren en kun je alles als jij er maar in gelooft. Ohja, en dit alles met de hulp van een beetje elfenstof. 😉

Er zit zo veel leuke humor in de show! Ik heb enorm moeten lachen en snapte ook elk grapje terwijl engels niet eens mijn moedertaal is! Captain hook gespeeld door, Paul Slade Smith, was ZO grappig en erg overtuigend!

De muziek vind ik ontzettend mooi! Echt wauw! Er is ook geen enkel nummer wat ik minder vind, nee, echt alle nummers zijn geweldig. Er werd ook prachtig gezongen in de show!
Het castalbum luister ik letterlijk ELKE dag! Vooral tijdens het avondeten, mijn ouders worden er lichtelijk gestoord van. 😉

Matthew Morrison als J. M. Barrie was geweldig en heeft een hele mooie warme stem! Ik heb diep respect voor zijn prestatie, want hij staat gewoon 95% van de show op het podium! Pfoe! Zijn Schotse accent vond ik ook erg leuk.
Ook laura michelle kelly was geweldig!!!
(Sorry er staan bijna meer uitroeptekens in dit stuk dan letters, haha, dat wil wel zeggen hoe geweldig ik het vond )
Maargoed laura dus, ze is fantastisch! Ze kan zo mooi zingen en ze is erg geloofwaardig als Sylvia Llewelyn Davies . Ik hoopte van te voren ook al heel erg dat ik haar zou hebben, dus toen ik de playbill kreeg en zag dat ze speelde, ging ik uit mijn dak. Ohja een playbill dat is ook zoiets leuks, Ik heb nu dus gewoon mijn ALLEREERSTE Playbill ooit. (met handtekeningen, ook niet onbelangrijk!) YESSS. Oké ik wijk weer af.

Laura straalt op het podium en dat is tot helemaal boven in de zaal te zien! Ik heb haar na de show ook mogen ontmoeten bij stage door en ik stond volgens mij helemaal te shaken! Ik wilde zeggen hoe geweldig ik haar vond, maar er kwam niet meer uit dan ‘you were amazing’ in een dutch pronounciation. Hahaha en dat na 5 jaar tweetaligonderwijs! 😉 maar op zulke moment vergeet je dat allemaal! Ze was heel erg aardig en heeft nog geprobeerd om dankjewel te zeggen, dat lukt haar aardig moet ik zeggen. 😉

De kinderen mag ik zeker niet vergeten! wat een talenten zeg! Pfoe  Nog maar zo jong en dan zulke grote rollen in een broadway show spelen en school doen ze er ook nog eens bij! Doe ze het maar eens na! Voor zulke jonge jongens hadden ze al een heel goed timinggevoel en ze waren echt aandoenlijk. De kinderrollen op die avond werden gespeeld door: Jackson Demott Hill (Peter), Christopher Paul Richards (Jack), Casey Butler (George) en Alex Dreier (Michael). TOPPERS!
Het decor is groot en overweldigend. Gedurende de hele show keek ik mijn ogen uit. De allerlaatste scène daarentegen overtreft alles! Ik had zoiets nog nooit gezien, ik kreeg er echt tranen in mijn ogen van!

Spoiler alert!
Als je het verhaal niet wil weten, sla dit stukje dan even over.
Het is de scène waarin Sylvia overlijdt en meegenomen wordt door peter pan naar Neverland!
Ik ga het proberen uit te leggen, maar om dit bijzondere moment te voelen zul je het echt zelf moeten zien (duimen dat deze musical ooit naar Nederland komt!).

Er wordt wind geblazen in een soort cirkel doormiddel van grote blazers die uit het podium komen en hier loopt Sylvia in. Peter pan gooit er glitter in, de wind neemt deze glitter mee en het hele podium ging schitteren! Hierna lopen peter en sylvia samen naar het raam en verdwijnen hierdoor naar ‘Neverland’! Als metafoor wordt de sjaal van sylvia de lucht in gegooid en door de wind verdwijnt deze langzaam naar boven, de hemel in. Je kon een speld horen vallen, ik heb het nog nooit zo stil meegemaakt in een theater.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik weer een brok in mijn keel!

Ik ben het gelukkigste meisje op aarde dat ik deze show heb mogen zien!

Believe and never grow up!

http://findingneverlandthemusical.com/

IMG_9297 IMG_9301 IMG_9319 IMG_9320