Carmen

Carmen theaterplan 7-01-2015 Parktheater Eindhoven

Mooie indrukwekkend show! Prachtige muziek gespeeld door een fantastisch orkest en erg mooi gezongen door de cast. Indrukwekkend toneelspel en een mooi,  passend decor.

Carmen is een verhaal over passie, liefde, vrijheid, verlangen en verraad. Het verhaal speelt zich af in Sevilla en het gaat over een zigeunerin Carmen. De sergeant Don José wordt hopeloos verliefd op Carmen en hij helpt haar zelfs uit de gevangenis te ontsnappen. De liefde is maar voor kort wederzijds , want de liefde van Carmen verdwijnt als ze de beroemde stierenvechter Escamillo ontmoet. Er ontstaat bijna een gevecht tussen Carmen en Don José, maar het wordt op tijd voorkomen doordat Michaële tussenbeide komt, die stiekem Carmen ook erg bemint. Als Don José erachter komt dat Carmen in Escamillo een nieuwe minnaar heeft gevonden, doodt hij haar. Het is een tragisch liefdesverhaal!

Carmen is oorspronkelijk een opera geschreven door de componist Georges Bizet. Veel bekende nummers komen terug in deze musical die vele zullen hebben herkend, zoals het beroemde Habanera.

De muziek vond ik prachtig en ook prachtig gespeeld door het orkest. De zang was ook ontzettend mooi en zuiver en het hele koor zong fantastisch samen. Door het toneelspel was ik heel erg verrast omdat het erg overtuigend was en met volle overgave. Een erg mooie productie van theaterplan!

http://www.theaterplan.nl

carmen carmen_musical