Beauty and the Beast

Beauty and the Beast 30-12-2015 AFAS circustheater

Wat een magische en betoverende show! Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal. Geweldig vond ik het! Hele mooie muziek, prachtig decor, prachtige kostuums, veel humor en een ijzersterke cast. Kortom helemaal top!

Het verhaal gaat over het mooie meisje Belle dat terecht komt in een kasteel van een lelijk beest. Het verschrikkelijke beest was eerst een jonge, knappe en egoïstische prins die is omgetoverd door een vloek. De betovering kan alleen verbroken worden als het beest ware liefde leert kennen en een meisje in de innerlijke schoonheid van het beest gaat geloven. Dit moet wel gebeuren voor het vallen van het laatste blaadje van de betoverende roos. Bijgestaan door het betoverende personeel van het kasteel gaan Belle en het Beest op zoek naar ware liefde.

De muziek vind ik prachtig en dan met name de nummers thuis, meisje en het beest en dat zegt het hart. Moi gezongen door Gaston is ook echt ontzettend grappig en natuurlijk kom erin, wat een vrolijkheid en spektakel. Helemaal enthousiast word je ervan.

Deze scène met kom erin was een van mijn favoriete momenten uit de musical! Zoveel was er te zien, ik keek mijn ogen uit. Ten eerste zijn die kostuums echt geweldig, de servetten, het bestek, het vliegend kleed en natuurlijk Lumière, mijn favoriet uit de show. Ten tweede is dit echt zo’n nummer die een hele week in je hoofd blijft hangen en dat vind ik heerlijk, want dan kan ik er de hele tijd aan terug denken! 😉 Ten derde vind ik de choreografie van dit lied echt fantastisch, oooh dat zou ik ook graag willen leren!

De zang was prachtig tijdens de show! Niet dat je dit anders verwacht van zo’n show, maar toch wil ik het even melden! Doe ze het maar eens na om 2,5 uur lang rond te rennen en te dansen in loei zware kostuums die werkelijk de gekste vormen hebben en dan nog zuiver en vol overgave zingen! Worden die niet moe?! Ik zeg Chapeau!

Anouk maas als Belle was fantastisch! Ze is het echt! Ze zingt zo mooi en helder. Ook heeft ze een hele leuke timing waardoor ik echt om haar moest lachen.

Edwin Jonker als het beest was beestachtig goed (sorry flauwe grap;))! Hij speelt heel overtuigend en heeft echt het beest in zichzelf gevonden, want hij speelde zo natuurlijk! Hij zingt ook prachtig en je zag heel mooi de overgang van een eng naar een bijna aandoenlijk beest!

Tony Neef als Lumière was een van  mijn favorieten van de avond! Zo grappig speelt hij het! Ik heb in een deuk gelegen. 🙂

Marcel Visscher was geweldig als Gaston! Wat een goede vervanger is hij! Ik ben best een beetje een grote Freek fan dus je moet van goede huize komen om hem dan te vervangen. 😉 Marcel daarentegen was fantastisch, terwijl Freek met z’n pootje omhoog zit, ach arme Freek, steelt Marcel compleet de show! Ik ben blij voor hem dat hij nu de kans krijgt om zichzelf helemaal te laten zien in deze rol.

Van Gaston kan ik een leuk bruggetje maken naar LeFou, gespeeld door Jorge Verkroost! Deze twee zijn onlosmakelijk. Jorge is geweldig, haha, ik ben benieuwd hoeveel blauwe plekken hij heeft! 😉

Een hele goede cast! Ook moet ik Lois van de Ven als Babette nog even noemen want zij heeft me erg verrast, ze was namelijk erg grappig.

Het decor en de kostuums zijn prachtig! Zo groots is het allemaal! Echt een spektakel!

Laat je betoveren en kom naar deze prachtige show kijken!

Kijk voor meer informatie op: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/beauty-and-the-beast/

 

“Kom erin, kom erin. Hier is alles naar Uw zin.”

Beauty-and-the-Beast beautyandthebeast