Everybody dance now 2015

Everybody dance now 20-02-2015

Het was vrijdagavond 20 februari 2015 en tijd voor weer een nieuwe liveshow van Everybody Dance Now die ik mocht bijwonen, maar dit keer geen gewone liveshow, nee, de finale! Ik vond het ontzettend leuk dat ik bij de finale mocht zijn. Ik was samen met vriendinnen en we hebben er een avond vol springen, dansen, klappen en veel gezelligheid van gemaakt!

De liveshows van Everybody Dance Now zijn vanuit studio 1 in Aalsmeer. Een mooi evenementen gebouw met onder andere een grote studio, maar bijvoorbeeld ook een casino. Chantal Janzen presenteert de show en de 3-koppige jury bestaat uit Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dan Karaty. De dansacts strijden voor de titel, meest entertaining dansact van Nederland en 25.000 euro.

We kwamen om half 7 binnen en hebben onze jassen en tassen weggehangen. Tassen moeten tegenwoordig ook weggehangen worden. De veiligheidsmaatregelen zijn namelijk enorm aangescherpt, zo moest ook iedereen door een douanepoortje voordat je de studio in kon. Dit is alleen maar goed lijkt mij. We hebben onze kaartjes laten scannen en werden zo een café ingeloodst. Dit herkende ik me nog maar al te goed van de vorige keren. Hier moet je namelijk wachten totdat je per groep naar de studio mag lopen. Ook viel me op da dezelfde, altijd enthousiaste en dansende man er weer was die het publiek informeert en vermaakt tijdens de pauzes. Heel erg leuk! Na een tijdje wachten mochten wij ook naar de studio lopen en we kwamen op erg goede plekken terecht, dicht bij het podium! Ik zat weer op bijna precies dezelfde plek al de voorgaande jaren! 🙂 Een feest van herkenning was het eigenlijk.

Voordat de finale kon losbarsten om half 9, komt er altijd eerst nog even een promoshotje om kwart over 8 door Chantal. Ze zag er weer prachtig uit en de jury ook trouwens! Om door een ringetje te halen en zo uit een kerstcatalogus gestapt, was hoe Chantal zelf het beschreef. 🙂 Chantal was helemaal op dreef en op haar grappigst die avond en ze heeft het publiek thuis maar ook ons in de studio vermaakt met haar leuke opmerkingen tijdens de show en pauze. Ook zwaaide ze naar mij en riep ze ‘Hooi’, (omdat ik eerst zwaaide, maar dat is een klein detail ;)) wat ik erg leuk vond en toen kon mijn dag al helemaal niet meer stuk.

Om half 9 barstte de show en de strijd los en werd de studio voor 2 uur eventjes een echte danstempel en strijdtoneel. 😉 De acts waren super! Het waren wat mij betreft 4 acts die echt in de finale thuishoorden en ze hadden van mij allemaal mogen winnen, maar dat kan natuurlijk niet. Afrovibes, de groep die Afrikaanse dans laat zien, heeft uiteindelijk gewonnen. Ze waren ook heel leuk om naar te kijken en het enthousiasme spatte ervan af. Kenzo en Shai, the Dutch junior dance division en Carlos en Mirelle waren ook super. Welke groep ik persoonlijk het bijzonderst vind, is de the Dutch junior dance division. Ze hebben prachtige moderne dans aan het grote publiek laten zien en ik vond het erg ontroerend om naar te kijken. Het zijn stuk voor stuk geweldige dansers.

Ook heb ik een live huwelijksaanzoek meegemaakt! Dit was ontzettend lief en leuk. Carlos had Mirelle ten huwelijk gevraagd na hun optreden en dit was geheel onverwachts. Hij had het boxje gehide in een hoekje, zo vertelde Chantal het. 😉 Lieke en Jan moesten een traantje wegpinken, Chantal was heel erg enthousiast en Dan was erg blij met zijn bruidsboeketje wat hij tijdens de dans gevangen had! Natuurlijk was hij ook erg blij voor het toekomstige bruidspaar.

Bij zo’n liveshow gaan er natuurlijk ook nog wel eens dingen fout die je op tv niet ziet, maar live in het publiek wel! Dit vind ik stiekem een van de leukste dingen, je ziet alles backstage gebeuren als publiek. Bijvoorbeeld, het podium klaarmaken voor de volgende dansact. Ze moeten telkens weer opnieuw het podium vegen en probs klaarzetten om alles startklaar te maken voor de volgende act. Zo brak ook de deksel van de zandbak af, viel er tot 3 keer aan toe een lampenstrip van het podium en was Chantal bijna te laat voor een roundup tijdens de pauze omdat ze nog op de wc zat. Ze zei nog 10 sec voordat ze live was tegen het publiek: ‘Heb ik nog ergens wcpapier hangen?!’ Zo gaat dat dus! 🙂

Het was weer een geweldig leuke avond!

Wil je ook mijn andere Everybody Dance Now ervaringen lezen? Klik dan hier voor 2013 en hier voor 2014.

Finale terugkijken? Klik dan hier: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/everybody-dance-now-295947

everybodydancenow2015 313642