&Chantal

&Chantal De allereerste aflevering !

Zaterdag 21 oktober –  Hilversum – FH Green House studio 1

Een van de leukste opnames waar ik tot nu toe ben geweest! Een hele gevarieerde avond met zang, dans, leuke gasten, pittige vragen, tranen van het lachen en natuurlijk Chantal!

Om te beginnen vond ik het heel erg leuk om Chantal eindelijk weer eens live te horen zingen! Het was namelijk alweer even geleden dat ik haar live heb gehoord. Bij ‘Musicals in concert’ in 2014 was volgens mij de allerlaatste keer, daar zijn dus bijna 3 jaar overheen gegaan voordat ik haar weer live heb mogen horen. Het was dan ook een hele verassing dat ze haar stem na al die tijd weer gesmeerd had voor een leuk openingsnummertje. Ze had een spetterende start van haar show met een heleboel getalenteerde dansers en het zou Chantal niet zijn als er ook niet wat humor inzat. Bovendien danste ze zelf ook nog aardig mee, haar been vloog nog zo in de lucht (toch knap als je al eventjes zwanger bent 😉 !).

Als publiek voelde ik me die avond ontzettend gewaardeerd in plaats van een gratis klap fee. We werden echt betrokken in de hele opname en ook Chantal vond het leuk om een praatje te maken met het publiek. Er hing een hele prettige sfeer in de studio en er was veel ruimte voor interactie. Bij het eindspel, ‘wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten’, mocht het publiek zelfs hun eigen vragen aan de aanwezige gasten stellen. Helaas was de vraag die een vriendin van mij mocht stellen aan de lama’s, namelijk ‘hoe vaak kijk je porno?’ (of iets in die richting…) eruit geknipt hahah.

Er waren erg leuke gasten aanwezig die avond. Als eerste gast, De Lama’s, nou met de aanwezigheid van deze mannen in de studio weet je meteen al dat je tranen krijgt van het lachen. Ze waren ontzettend grappig met z’n vieren, vooral bij het vragenuurtje waar de meest vreemde antwoorden voorbij kwamen. Ze zetten letterlijk en figuurlijk de studio op stelten haha. Ook was Rico Verhoeven aanwezig als gast wat zorgde voor een interessant interview. Als laatste waren Gloria en Emilio Estefan overgevlogen vanuit Amerika en in de studio beland. Dit vond ik ontzettend vet aangezien ik hun muziek heel erg tof vind en ze grote namen zijn in de muziekindustrie. Ik zat toch maar mooi 5 meter van ze verwijderd. 😉 Bovendien hebben we als publiek ook nog een optreden voor ze gegeven, namelijk met het nummer Conga. Ik moet zeggen, dat ging nog best soepel, want we hadden voorafgaand aan de show erg goed geoefend met onze favoriete publieksopwarmer, Jacco (Of Jakko?). Hij is tot nu toe bij bijna elke opname aanwezig geweest waar ik was en ik moet altijd ontzettend lachen om zijn opmerkingen en opwarm oefeningen. Hij heeft de gave om iedereen meteen enthousiast te maken.

Naast de gasten was Chantal toch wel het leukste! Ik heb weer heel erg om haar moeten lachen vooral door haar gevatte humor en pijlsnelle antwoorden. Ze was wat zenuwachtig, omdat het haar allereerste opname was, maar ze deed het zoals altijd heel goed en op haar typische eigen Chantal manier.

Ik vond het een hele leuke avond en het was top om aanwezig te mogen zijn bij de allereerste opname van haar nieuwe personality show!

Het is een succes op tv (de eerste aflevering werd namelijk door 1,2 miljoen kijkers begroet) dus als er volgend jaar weer opnames zijn, ga ik er zeker nog een keertje heen. 🙂

Wil je fragmenten van Chantals show zien? Klik dan op deze link. AndC video’s