Glass Isabelle Beernaert

Glass Isabelle Beernaert

29 December 2014 Theater de Schalm

‘You can not find peace by avoiding life.’

Een ontroerende en mooie dansvoorstelling. Er worden heftige emoties getoond zoals verdriet en frustratie en deze worden uitgebeeld door geweldige moderne dans gechoreografeerd door Isabelle Beernaert en door schreeuwen en schokkende bewegingen.

Isabelle wil je met haar voorstelling de imperfectie maar ook de schoonheid van de mens laten zien. Het leven is transparant en daardoor breekbaar, hierdoor moeten we altijd scherp blijven. Het gaat over het zien en het accepteren van je eigen diepste emoties.

De voorstelling wordt afgewisseld met solo’s, duetten en fantastisch mooie groepstukken. Er dansen 14 dansers en danseressen in deze voorstelling mee. De dansers zagen er prachtig uit en danste fantastisch. Isabelle brengt verschillende soorten dansers met verschillende achtergronden prachtig en succesvol samen. Een erg opvallend punt is dat verschillende danseressen op hoge pumps dansen, wat een erg grote indruk van verbazing en bewondering achter laat op het publiek. Hier is vooral de solo van Dimitra Kolokouri, een van de dansers, een erg mooi voorbeeld van.

Een simpel maar erg functioneel decor. Er was een witte muur, waar teksten en beelden op geprojecteerd werden en deze muur verplaatste zich tijdens de show. Ook was er een glazen kooi waar een vrouw in gevangen zat, zij aanschouwden de andere dansers vanuit haar opgesloten positie. Een van de redenen voor de naam van de voorstelling: Glass.

Een erg mooie en sterke, maar ook  heftige dansvoorstelling. Je gaat met een bijzondere indruk naar huis!

http://isabellebeernaert.be/

glass dans voorstelling IMG_3465 glass glass2