TOPveldhoven, Glee the musical

TOPveldhoven, Glee the musical

Glee the musical, theater de Schalm, 11 en 12 juli 2015

Inmiddels is het al weer een week geleden! Wat gingen de shows goed en wat heb ik een geweldig jaar gehad met de hele groep van TOPveldhoven!

Ik zal jullie alles over het hectische maar fantastische weekend gaan vertellen.

Ik heb behalve de show nog meer ontzettend leuke dingen gedaan met TOP waarover ik jullie ook het een en ander ga vertellen.

Dus hier even alles op een rijtje wat je in deze blog post kunt verwachten! Het heeft allemaal te maken met mijn ervaringen gedurende het hele jaar met de musicalopleiding TOPveldhoven!

1- Fotoshoot musical Glee 31 januari Lees dit hier

2- Extra repetitiedagen Lees dit hier

3- Flyeren in het City Lees dit hier

4- De SHOWS!

Groepfoto-6

DE SHOWS! ❤

11 juli was het eindelijk zover! De dag waar we allemaal al een jaar lang naar toe hebben gewerkt. Vandaag moest het gebeuren, onze première van de musical Glee. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in en zaten vol energie en zenuwen natuurlijk. De dag begon om 10 uur ’s ochtends in het theater. We kregen eerst even de tijd om onze kleedkamers in te richten en al je spullen op de goede plaats neer te leggen. We werken met kratten, dit is heel handig want hier gooi je al jouw attributen, schoenen etc in en zo raakt niemand iets kwijt. Ook heeft iedereen een eigen stoel waar de kleren op volgorde overeen hangen en nog een haakje waar je andere kleding, zoals jasjes aan op kan hangen. Alles is dus netjes georganiseerd, zo raken er geen spullen door elkaar en de kleedkamer wordt niet zo’n bende. 😉 Ook kregen we een zang en dans warming-up. Na dit uurtje was het tijd om te zenderen. Iedereen kreeg een eigen zender en we hadden hele fijne dit jaar. Het waren mooie kleine zendertjes voorop de wang met een fijn, klein kastje. Hier was iedereen dus ontzettend blij mee. Nadat je jouw zender om had, werd je het podium opgeroepen voor de soundcheck. Je moet dan even iets over jezelf vertellen en een stukje zingen, zo kan de geluidsman jouw zender goed afstellen. Na de hele soundcheck was er even tijd voor een korte lunch en daarna moesten we weer naar het podium voor het spacen van de dansen. Je plaatst dan de dansen in de ruimte en kijkt of het allemaal goed op het podium past of dat er een kleine verandering in de opstelling moet plaatsvinden. Gelukkig kwam alles goed uit. Na het spacen was het tijd voor de echte generale voorstelling in het theater! Dit was best even spannend, want je hoopt maar dat alles even goed gaat in het theater als in de repetitieruimte. We moesten wel heel vaak stoppen na een scène, omdat dan het lichtplan en het geluid werd opgeslagen (welke microfoontjes aan moeten en waar de spots op staan). Dit wordt opgeslagen, zodat ze tijdens de show maar een knop in hoeven te drukken en dan staat alles goed aan. De generale liep een beetje uit en gingen nog wat dingetjes mis, maar een slechte generale is een goede voorstelling toch?! 😉 Na de generale show hadden we een gezamenlijk diner, maar we zaten een beetje in tijdsdruk dus iedereen moest snel eten omdat er hierna nog van alles moest gebeuren. Iedereen moest namelijk nog langs de kap en grime, je moest opnieuw zenderen, we moesten nog omkleden en we hadden nog even een gezamenlijk momentje met de hele cast om elkaar toi toi toi te wensen.

Rond de klok van 8 uur hoorden we de zaal vollopen en de zenuwen namen bij iedereen een beetje toe. Het kon bijna beginnen. GLEE, the musical waar we een heel jaar samen aan gewerkt hadden. Het was bijna zover. Het zaallicht doofde, het publiek werd stil en de eerste klanken van de musical klonken.

De musical is als een rollercoaster voorbij gegaan. Het was alweer pauze voordat we het in de gaten hadden en we hadden nog nooit zo’n goede show gespeeld!! Alles ging goed en er is helemaal niks fout gegaan. Iedereen was zo opgelucht en blij toen de eerste show erop zat. Gelukkig hadden we zondag nog een matinee show want niemand wilde dat dit al het einde was.

Zondag moesten we al om kwart voor 10 in het theater zijn en we hebben dezelfde dingen gedaan als zaterdag alleen geen generale show. Het was een matineeshow en hij begon om 13:00. De show ging weer super goed en het was zo geweldig om te doen! Het was een geweldige show die ik nooit zal vergeten! Ik had een eigen solo/duet en hier was ik best zenuwachtig voor. Ik zong het nummer LEF van Karin Bloemen. Het ging ontzettend goed en ik heb zoveel mooie reacties gekregen. Je kunt het nummer hier beluisteren:

Ik moest echt even bijkomen van het hele weekend. Het was namelijk heel erg druk en gewoon fantastisch.  De hele cast is echt een soort familie geworden en we vonden het moeilijk om afscheid te nemen, maar ik ga volgend jaar gewoon weer auditie doen voor TOPveldhoven. Het was echt een TOP jaar!!! ❤

xxx Ilsa ❤

1e-repetitie-42 142511467257827300_resized  IMG_7215 IMG_7119

 

Hier is nog een leuk stukje te lezen over mij en ingrid die het nummer LEF zongen:

Advertisements